Wethouder Paul Boogaard (tweede van links) in gesprek met bestuursleden. Op de achtergrond de sportende leden.
Wethouder Paul Boogaard (tweede van links) in gesprek met bestuursleden. Op de achtergrond de sportende leden. (Foto: Gemeente Hoeksche Waard)

Gehandicapten Sportvereniging Hoeksche Waard springlevend

Numansdorp - Na een lange zoektocht is het bestuur van Gehandicapten Sportvereniging Hoeksche Waard (GSH) weer compleet. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan uitbreiding van activiteiten voor de leden van de club die vorig jaar het 40-jarig jubileum vierde.

Reden genoeg voor sportwethouder Paul Boogaard om een bezoek te brengen aan deze bijzondere vereniging in Numansdorp. Boogaard is onder de indruk van het enthousiasme van het nieuwe bestuur en van de hoeveelheid activiteiten dat nu al aangeboden wordt: “Het is duidelijk dat deze vereniging springlevend is. Het is mooi om te zien hoe er omgegaan wordt met de mensen die hier en daar extra aandacht en zorg nodig hebben. Zo wordt er bijvoorbeeld meegedacht met leden hoe ze van en naar de activiteiten kunnen komen. Niet iedereen is namelijk helemaal zelfredzaam. Dit is één van meest bijzondere clubs in gemeente Hoeksche Waard”.

Bestuurslid Martine Snijders is blij met het bezoek van de wethouder: “Deze vereniging verdient die aandacht omdat het een andere club is dan alle anderen. Onze leden zijn op de één of andere manier beperkt of revalideren na bijvoorbeeld een hartoperatie. Daarnaast hebben we een grote groep oudere leden die gewoon in beweging wil blijven”.

Naast revalidatiegym in Numansdorp kun je bij de vereniging ook zwemmen of aangepast paardrijden. Daarnaast worden er binnenkort ook andere activiteiten georganiseerd. Snijders: “Leden kunnen nu al bij ons aquajoggen en binnenkort volgt Jeu De Boules. We willen onze leden zoveel mogelijk activiteiten aanbieden, dat is goed voor de gezondheid én voor het clubgevoel. Dat laatste vinden we ook heel belangrijk, we zijn tenslotte ook gewoon een heel speciale vereniging”.

Meer info? Facebook: GSH-Gehandicaptensport Vereniging Hoeksche Waard. E-mail: secretariaatgsh@kpnmail.nl. 

Meer berichten