CoderDojo en Taalquiz in de bieb

Oud-Beijerland – De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert op zaterdag 7 september een CoderDojo. Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo opgericht in de Hoeksche Waard.

Zaterdagmiddag 7 september start de CoderDojo Hoeksche Waard weer op met het programmeren van de leuke Move mini robotjes. De twee-wielige robotjes zijn geschikt voor zelfstandige aansturing, afstand bestuurbare projecten via een bluetooth applicatie of bediening via een tweede BBC micro:bit via de radio functie. Deze speelse robotjes bieden een leuke uitdaging om te programmeren. Ook liggen er weer leuke leskaarten voor je klaar waarmee je zelfstandig en met professionele hulp aan de slag kan.

Natuurlijk kunnen de deelnemers ook bij de mentoren aangeven wat ze zouden willen (leren) programmeren. Bijna alles is mogelijk! De middag is leuk voor zowel jongens als meisjes.

Dankzij sponsoring kan er op vier leenlaptops gewerkt worden. Wie zelf geen laptop heeft, kan na reservering met een leenlaptop aan de slag. 

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden gaat via de officiële website van CoderDojo: https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard. Wie zich opgeeft, wordt gevraagd een eigen laptop mee te nemen of er een van iemand te lenen. De CoderDojo vindt plaats van 13.45 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt, gevestigd aan Rembrandtplein 1.

Taalquiz

Hoeksche WaardDe Week van de Alfabetisering is van 9 september tot 15 september.Tal van organisaties in het hele land vragen aandacht voor laaggeletterdheid. De Bibliotheek Hoeksche Waard doet mee op maandag 9 september met een taalquiz in de Lindenhoeve in Oud-Beijerland. Iedereen is welkom.

Neem je GSM mee, want de taalquiz is een Kahoot Game. Bij een Kahoot Game speelt iedereen mee op zijn of haar mobiel. De deelnemers zien de vragen en de mogelijke antwoorden op het grote scherm. Op hun telefoon klikken ze het juiste antwoord aan. Het is niet moeilijk – iedereen kan meedoen.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Om de bestrijding van laaggeletterdheid op de kaart te zetten organiseert Stichting Lezen & Schrijven net als voorgaande jaren de Week van de Alfabetisering.

Met iets lekkers bij de koffie genieten van een gezellige Kahoot taalquiz met taalweetjes en leuke trivia. Voor iedereen die het leuk vindt om bezig te zijn met taal. Op maandagochtend 9 september staan de deuren van de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (in de Lindenhoeve) wagenwijd open van 10.00 uur tot 12.00 uur. Er is koffie en thee en iets lekkers en er zijn leuke prijsjes.

Deelname aan de taalquiz is gratis, maar meld je alvast aan via activiteiten@debhw.nl of aan de balie van de Bibliotheek. De Bibliotheek HW Oud-Beijerland Centrum is in de Lindenhoeve | Steenenstraat 24. Maandag 9 september 10.00 uur tot 12.00 uur. 

Meer berichten