Workshop mantelzorgers 'Op adem komen' voor mantelzorgers Hoeksche Waard

Puttershoek - Op uitnodiging van de afdeling Mantelzorg van MEE Zuid-Hollandse Eilanden verzorgt vitaliteitscoach Fee Busenkell een workshop 'Op adem komen' voor mantelzorgers. Een goede ademhaling geeft je meer energie en je voelt je vitaler. Alle mantelzorgers uit de Hoeksche Waard zijn van harte uitgenodigd voor deze workshop op donderdagmiddag 12 september van 14.00 uur tot 16.00 uur aan de Rembrandtstraat 1. Deelname kost 5 euro, aanmelden kan via tel. 0181 333507 of mail: servicebureau@meeplus.nl.

De adem is onlosmakelijk gebonden met hoe wij in het leven staan en wie wij zijn. Een goede ademhaling maakt je mentaal sterker, verzacht lichamelijke klachten en draagt bij aan een fit en energiek leven. Zo zijn gedachten gekoppeld aan ons adempatroon. Spanningen, piekeren, stress, lichamelijke klachten en emoties hebben een grote invloed op de ademhaling. Veel mensen ademen, in een rustige toestand, te snel en te vaak. Het onrustig ademhalen vergt energie.

Fee Busenkell geeft uitleg over een goede ademhaling, oefeningen (vanuit een stoel) en tips. Mantelzorgers zijn vaak druk met de zorg voor een partner of familielid. Dit kan veel tijd vragen. Ook al doen mantelzorgers dit vaak met liefde, tijd en aandacht voor henzelf schiet er vaak bij in. Daarom is het belangrijk om stil te staan bij je eigen ademhaling.

Aanmelden en informatie

Voor meer informatie over de bijeenkomst en aanmelden (voor 5 september 2019) kunt u contact opnemen met Sonja Staring, consulent mantelzorg MEE Mantelzorg, via sonja.staring@meeplus.nl of via telefoonnummer 0181 3330507. Op covita.nl vind u meer informatie over ademcoaching.

Meer berichten