Wereldwinkel vraagt klanten te kiezen voor donatiedoelen

Oud-Beijerland - De Wereldwinkel Oud-Beijerland steunt zodra de financiën dat toestaan jaarlijks een aantal projecten in Azië, Afrika en Midden en Zuid Amerika. 2018 was voor de winkel een goed jaar. Daarom wil men in het jubileumjaar (40) een donatie van € 500,00 doen aan twee projecten.

Omdat klanten hen door aankopen in staat stellen deze donaties te doen, mogen ze hun stem uitbrengen op de genomineerde projecten. Dit kan vanaf nu tot half november 2019. In december, de pakjesmaand bij uitstek, worden de winnaars bekend gemaakt en de donaties uitgereikt.

Over de genomineerde projecten:

– Project Eén Miljoen Bomen van de Stichting Jalihal. In de Jalihal regio in India zijn boeren en vrouwen betrokken bij het planten van de bomen en struiken en bij het onderhoud van de aanplant. Het project duurt tot 2023.

www.jalihal.nl

– HIVOS (people unlimited) strijdt voor gelijke rechten en kansen in meer dan 30 landen. Samen met moedige mensen komt HIVOS op voor vrijheid en waardigheid, zelfbeschikking en diversiteit, gelijkheid en rechte=vaardigheid, verantwoord burgerschap en duurzaam gebruik van de rijkdommen van onze planeet.

www.hivos.nl

– ARISA: Advocating Rights in South Asia (voorheen de Landelijke India Werkgroep) ondersteunt en versterkt de verdediging van mensenrechten in Zuid Azië samen met lokale organisaties. Ze zetten zich in voor het Convenant Eerlijk Natuursteen, hebben zich hard gemaakt dat de Wet Zorgplicht Kinderarbeid door de Eerste Kamer werd aangenomen en werken aan verbetering van de arbeidsomstandigheden van migranten vrouwen in de kledingindustrie.

www.arisa.nl

– Stichting Mariëtte’s Child Care zorgt voor de liefdevolle opvang en verzorging van meer dan 40 kinderen in kindertehuis ‘Hanukkah’, werkt aan hun toekomst ‘Circle of Life School’ en bouwt momenteel een Junior High School voor 3 jaar voortgezet onderwijs in Sunyani, 400 km ten noordwesten van Accra, Ghana.

www.mchildcare.nl

Meer berichten