Dirk-Jan List wordt de nieuwe directeur van Museum Hoeksche Waard.
Dirk-Jan List wordt de nieuwe directeur van Museum Hoeksche Waard. (Foto: Bert Zuidhof)

Dirk-Jan List nieuwe directeur Museum HW

Heinenoord - Het bestuur van het Museum Hoeksche Waard benoemt per 1 september 2019 Dirk-Jan List tot nieuwe directeur van Museum Hoeksche Waard. Hij volgt Belle van den Berg op, die na ruim acht jaar het museum verlaat om architectuur te gaan studeren.

Het bestuur is heel blij met de benoeming van Dirk-Jan List en hoopt op een vruchtbare samenwerking met hem. Er staan hem en de vrijwilligers van het museum diverse uitdagingen te wachten, waaronder het realiseren van het nieuwe depotgebouw.

Drs. Dirk-Jan List is 58 jaar oud en geboren en getogen Scheveninger. Daar heeft hij ook zijn eerste ervaring in het museumwerk opgedaan bij het Schevenings Museum, nu MuZee Scheveningen. Dit deed hij na zijn studie kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit van Leiden. In de
museale loopbaan die volgde werkte hij onder andere dertien jaar in een dubbelfunctie als streekconservator voor de gemeente Ede en directeur/conservator voor het Historisch Museum Ede.

De opbouw van de collectie en de vrijwilligersorganisatie in dat museum leken erg op de situatie van het Museum Hoeksche Waard. Vervolgens werkte Dirk-Jan tien jaar als historisch conservator in het Stedelijk Museum Schiedam. Enige jaren geleden is hij begonnen aan zijn promotieonderzoek naar de mechanisatie in de textielindustrie en de massale fabricage van hoepelrokken halverwege de negentiende eeuw. Ook verzamelt hij antiek textiel.
Zijn website www.dirkjanlist.nl bevat veel informatie over zijn onderzoek, verzameling en de artikelen die hij hierover schrijft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden