Donderdag 29 augustus is er rondom de Kreek weer de Seuterloop voor jong en oud als vast onderdeel van de Feestweek. (archieffoto: Arie Pieters)
Donderdag 29 augustus is er rondom de Kreek weer de Seuterloop voor jong en oud als vast onderdeel van de Feestweek. (archieffoto: Arie Pieters)

Feestweek 's-Gravendeel viert jubileum: de 40e editie !

(tekst en foto: Arie Pieters)

's-Gravendeel - Feest, feest en nog veel meer feest! De jaarlijkse Feestweek van 's-Gravendeel viert van 26 tot en met 31 augustus de jubileumeditie. En dus heeft de organisatie, gesteund door een trouw 'leger' aan plaatselijke sponsoren weer alles uit de kast gehaald om het 's-Gravendeelse publiek tijdens de laatste week van de zomervakantie een geweldig evenement voor te schotelen.

Alle bekende, traditionele succesnummers van de afgelopen decennia zijn uiteraard gebleven, maar er zijn ook een aantal hele leuke nieuwe dingen toegevoegd aan het programma. Maandag 26 augustus is de 'aftrap' van de 40ste Feestweek en ook dit jaar is de focus dan met name gericht op de jeugd. Naast een kinderbingo is er weer de traditionele viswedstrijd voor de jeugd. En dat beloofd weer druk te worden aan de beide Kreekkanten. Vanaf dinsdag kan iedereen ook weer terecht op de kermis, want die is uiteraard niet weg te denken bij de Feestweek. Veder is er voor de jeugd 'vakantiepret in zwembad De Wellen', de bekende 'Korenslag' in Dienstencentrum 't Weegje en 'Hoeksche Waard on wheels' met veel unieke, klassieke en exotische auto's die het centrum van 's-Gravendeel aan gaan doen.

Woensdag is het dan weer tijd voor twee echte 'klassieke evenementen', die altijd veel publiek trekken: Het dorpsontbijt en de Jaarmarkt. De geur van patat, poffertjes en kibbeling komt je dan woensdag al tegemoet als je rond het middaguur richting het centrum van 's-Gravendeel loopt. De 's-Gravendeelse jaarmarkt is uitgegroeid tot de grootste van de regio en trekt ook publiek uit Zwijndrecht, Papendrecht, Strijen en Dordrecht. Verder is er die dag 'scan en ren' bij de Jumbo supermarkt en het kooivoetbaltoernooi aan de Hendrik Hamerstraat.

Kreek als centrum

Natuurlijk is de feesttent ook niet weg te denken uit het programma en ook dit jaar is die elke avond weer het toneel van optredens van bekende DJ's, zangers en bands. De tweede helft van de week staat de Kreek centraal, als de plek waar veel te doen is. Uiteraard is er donderdag 29 augustus rondom de Kreek weer de Seuterloop voor jong en oud en die dag is er ook weer de seniorenmiddag. Vrijdag is er o.a. 'de Nacht van 's-Gravendeel', voor de vele wielerliefhebbers en de dag wordt feestelijk afgesloten met een spectaculaire watershow op de Kreek.

Maar daarmee is de Feestweek absoluut nog niet ten einde, want ook zaterdag de 31ste augustus is er van alles te beleven. Zo kunnen de culinaire fans genieten van allerlei gerechten bij de foodtrucks die dan bij de kerk staan. En wie zelf iets klaar wil maken kan dat gaan doen bij 's-Gravendeel bakt'.

Het dorp eens vanuit de lucht bekijken? Geen probleem, want ook de helikoptervlucht is weer van de partij. En als ongetwijfeld meer dan waardig slotakkoord is er dan 'klassiek op de Kreek'. De titel zegt het al: Een evenement dat in het teken staat van de klassieke en licht klassieke muziek. En zo heeft de organisatie een bijzonder gevarieerde lustrumeditie van de Feestweek samen weten te stellen, waar velen, jong en oud, plezier aan kunnen beleven.

Alle relevante info en uiteraard het complete programma kan men vinden op de overzichtelijke website: https://feestweek.info/ 

Meer berichten