Zondag 1 september rijden de vele oldtimers weer door de Hoeksche Waard. Een deel van de contributie gaat naar een regionaal goed doel. (foto: Arie Pieters)
Zondag 1 september rijden de vele oldtimers weer door de Hoeksche Waard. Een deel van de contributie gaat naar een regionaal goed doel. (foto: Arie Pieters) (Foto: )

Opbrengst oldtimer rondrit deels naar goed doel

Hoeksche Waard - De jaarlijkse oldtimer rondrit door de Hoeksche Waard kan ondertussen alweer terugkijken op meer dan drie decennia geschiedenis. En ook dit jaar trekken de klassieke 'automobielen', zoals dat netjes heet weer door de Hoeksche Waard. Zondag 1 september is het weer zover. En ook dit jaar rekent de organisatie weer op veel deelnemers.

Toen initiatiefnemer Cees Kooyman uit Mijnsheerenland, die enkele jaren geleden overleed, bijna 36 jaar geleden begon was hij al heel blij dat er 35 oldtimers meereden. Sinds die tijd is de oldtimer rondrit dus uitgegroeid tot een echte Hoeksche Waardse traditie, waar ook het publiek veel plezier aan beleeft.
Arie Wols licht het succes van de rondrit toe: 'In principe mogen mensen die in de Hoeksche Waard wonen en die een auto hebben van 35 jaar of ouder meerijden. Het mooie van onze rondrit is ook dat er zoveel verschillende auto's meedoen. De belangstelling voor deze rit is de afgelopen jaren onverminderd zeer groot geweest en ook dit jaar verwachten wij als organisatie een hoge opkomst.'

Toch gaan er met ingang van deze editie enkele dingen veranderen. Arie Wols geeft daar uitleg over: 'Dit jaar valt de rondrit samen met de triathlon en mede daardoor is de rit wat korter. Wij doen b.v. dit jaar Goudswaard niet aan. Als organisatie hebben we inmiddels besloten dat we voortaan ook niet meer standaard dezelfde route gaan rijden. Zo hebben we de deelnemers ook weer wat nieuws te bieden. Begin en einde is wel nog steeds de Witte Boerderij aan de Boonsweg. De bekende 'stopplekken' bijvoorbeeld bij de familie Mast en ook op 's-Gravendeel, bij de Kreek blijven ook in het programma.

Wij hebben verder na lange tijd besloten om de contributie te verhogen van 10 euro naar 20 euro. Van die 20 euro gaat echter voortaan wel vijf euro naar een goed doel in de regio Hoeksche Waard. Dit jaar is dat de Hospice Hoeksche Waard in Zuid-Beijerland geworden.' Voor inlichtingen kunt u weer bellen naar: Arie Wols: 0186601579 // 0610040879 of met Jan Rongen: 0622906734. Deze oldtimerrit word mede mogelijk gemaakt door een groep trouwe sponsoren. 
(tekst: Arie Pieters)

Meer berichten