Een feestprogramma. (Foto: Privé)
Een feestprogramma. (Foto: Privé)

Knipscheer-orgel Strijen eerste nieuwe Monument in Gemeente Hoeksche Waard

STRIJEN - Tijdens de Landelijke Open Monumentendag op zaterdagmiddag 14 september om 14.30 uur brengt Stichting Knipscheer-Orgel Strijen een feestprogramma. 

Het Knipscheer orgel(1844) afkomstig uit de voormalige Eilandskerk te Amsterdam en sinds 1941 opgesteld in de Gereformeerde kerk van Strijen, is aangewezen tot nieuw monument in de Gemeente Hoeksche Waard. Cor Ardesch, stadsorganist van Dordrecht en organist van de Grote Kerk aldaar, zal vanaf 14.30 uur het Knipscheer orgel professioneel in het zonnetje zetten en het de monumentale glans geven die het verdient.

Wethouder Harry van Waveren, binnen de Gemeente Hoeksche Waard o.a. verantwoordelijk voor monumenten, zal vervolgens uiteen zetten waarom het Knipscheer orgel is aangewezen tot nieuw monument in de Gemeente Hoeksche Waard en het daarbij behorend monumenten-schildje overhandigen. 
Afsluitend zal het Knipscheer orgel te beluisteren zijn als begeleidingsinstrument van solist en van samenzang. Na afloop zal het publiek in de gelegenheid zijn het orgel te bezoeken. Hiermee wordt op 14 september  de Gereformeerde kerk Strijen, conform het landelijk thema van Open Monumentendag 2019: "Een Plek van Plezier".

Meer berichten