De expositie is te zien in de Open Hofkerk in Oud-Beijerland. (Foto: Privé)
De expositie is te zien in de Open Hofkerk in Oud-Beijerland. (Foto: Privé) (Foto: Prive)

Expositie Gezichten van Dementie van Herman van Hoogdalem

Op 19 september om 13.00 uur opent Wethouder Joanne Blaak de bijzondere tentoonstelling Gezichten van Dementie van Herman van Hoogdalem tegelijkertijd met de conferentie Kwaliteit van Leven in de Open Hofkerk, W. van Vlietstraat 2a in Oud-Beijerland, Aansluitend zal Herman van Hoogdalem een lezing verzorgen over zijn werk. De tentoonstelling is te bewonderen tot 9 oktober. Deze expositie is onderdeel van het jubileumprogramma Waardig Oud Zijn. Op de tentoonstelling ziet u de metershoge aquarellen.

OUD-BEIJERLAND - De openingstijden van deze tentoonstelling in Oud-Beijerland zijn als volgt: donderdag 19 september van 13.00 – 21.00 uur. Aansluitend tot en met 9 oktober op: maandagen van 9.30 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.30 uur. Dinsdagen van 9.30 uur tot 12.00 uur. Woensdagen van 9.30 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.30 uur. Donderdagen van 9.30 uur tot 12.00 uur. Vrijdagen van 9.30 uur tot 12.00 uur. Zondagen van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Op de tentoonstelling Gezichten van Dementie van Herman van Hoogdalem ziet u de metershoge aquarellen van mensen met dementie die Herman van Hoogdalem schilderde als eerbetoon aan zijn overleden moeder. Het zijn ontroerende en - door het grote formaat - confronterende portretten van mensen in al hun kwetsbaarheid. Ook zijn 8 filmportretten te zien, gemaakt door Gijs Wanders die partners en kinderen van de geportretteerde mensen heeft geïnterviewd. Het waren intieme gesprekken waarin Gijs vragen stelde die de mensen zichzelf soms nog niet hadden gesteld. 'Denk je dat ze nog van je houdt?' is daar een van de voorbeelden van.

Het doel van deze expositie over dementie is het bespreekbaar maken van de ziekte van Alzheimer, in een vergrijzende samenleving die er steeds meer mee te maken zal krijgen. Deze expositie in Oud-Beijerland is onderdeel van het jubileumprogramma Waardig Oud Zijn. Dit is een programma ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het Odensehuis Hoeksche Waard, georganiseerd door Kunst4all.

Meer berichten