De trainingen zullen vanaf 18 september elke woensdagmiddag plaatsvinden. (Foto: Privé)
De trainingen zullen vanaf 18 september elke woensdagmiddag plaatsvinden. (Foto: Privé)

Actief om de Hoek

HOEKSCHE WAARD - Hoeksche Waard Actief en Hockey Club Hoeksche Waard brengen sport naar de kern. Hoeksche Waard Actief stimuleert een actieve leefstijl bij kinderen. Om dat te bereiken is het belangrijk dat kinderen al van jongs af aan breed kennis maken met sport. Daarnaast moet het sportaanbod zo toegankelijk mogelijk zijn.

De openbare sportveldjes die door de gehele Hoeksche Waard te vinden zijn bieden hierbij mooie kansen! Door verenigingen aan deze lokale veldjes te koppelen kunnen kinderen op laagdrempelige wijze actief bezig zijn. Daarmee brengen we sport naar de kern. Hockey Club Hoeksche Waard is initiatiefnemer van dit idee. Samen met Rabobank Verenigingsondersteuning en advies van Rotterdam Sportsupport hebben zij dit verder vorm gegeven en gaan zij van start. Binnenkort zullen zij daarom op het nieuwe sport veldje aan de W. van Vlietstraat te vinden zijn met sportieve clinics. Elke week zal hier een professionele trainer klaar staan om kinderen kennis te laten maken met de hockeysport.

De trainingen zullen vanaf 18 september elke woensdagmiddag plaatsvinden. Deelname is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en is geheel gratis.

4 tot 9 jaar: 13:30 t/m 14:15 uur

9 tot 13 jaar: 14:15 t/m 15:00 uur

De Hockeyclub zorgt voor sportmateriaal, dus om mee te doen is enkel sportkleding en een flesje drinken nodig. Omdat er maar beperkte plaatsen zijn is het wel nodig om vooraf even aan te melden. Kijk op www.hoekschewaardactief.nl voor meer informatie en om je aan te melden.

Meer berichten