Het Consort speelt werken uit de Renaissance, de periode tussen 1450 en 1600. (Foto: Daan Banhoorn)
Het Consort speelt werken uit de Renaissance, de periode tussen 1450 en 1600. (Foto: Daan Banhoorn) (Foto: Daan Banhoorn)

Inloopconcert Open Monumentendag Renaissance Consort

OUD-BEIJERLAND - Het is inmiddels traditie geworden dat het Oude Raadhuis Renaissance Consort op Open Monumentendag een inloopconcert geeft. Dit jaar gebeurt dat in de R.-K. Kerk aan de Karel Doormanstraat te Oud-Beijerland, waar reeds eerder werd geconcerteerd.

Het Consort speelt werken uit de Renaissance, de periode tussen 1450 en 1600. Deze grenzen worden soms overschreden richting Middeleeuwen of richting Barok. De muziek wordt uitgevoerd op replica's van instrumenten uit die periode. Zo zijn te horen drie kromhoorns (alt, tenor, bas), een schalmei (voorloper van de hobo), verschillende typen dwars/blokfluiten, een sopranino en een geuzentrom. Voorts wordt een portatief bespeeld, een klein draagbaar orgel voorzien van een blaasbalg met handbediening. Het geheel wordt gecompleteerd door een hobo, fagot en twee cello's. Herman Lammers zal als gast het klavecimbel bespelen. De muzikale leiding berust bij Jaap Dekker.  

Het Oude Raadhuis Renaissance Consort opereerde, al sinds 2003, onder de vleugels van Stichting Museum Het Oude Raadhuis. Omdat deze stichting wordt opgeheven, hebben de leden van het Consort onlangs een eigen stichting opgericht. ouderaadhuisconsort@gmail.com. Op zaterdag 14 september wordt opgetreden van 13.30 tot 14.00 uur en van 14.30 tot 15.00 uur.  Locatie: R.-K. kerk,  Karel Doormanstraat 51 te Oud-Beijerland. Vrij entree. 
 

Meer berichten