Daarna bleek dat er onder de aanwezigen van de boekpresentatie ook veel belangstelling was voor een signeersessie. (Foto: Arie Pieters)
Daarna bleek dat er onder de aanwezigen van de boekpresentatie ook veel belangstelling was voor een signeersessie. (Foto: Arie Pieters) (Foto: Arie Pieters)

Presentatie en sigeneersessie boek Barendrechtse brug

'S-GRAVENDEEL - Een hele feestelijke middag, afgelopen zaterdagmiddag 7 september in de 's-Gravendeelse Bejaardensociëteit Het Trefpunt, want daar was de officiële presentatie van het boek over deBarendrechtse brug; 'Baken in het landschap'. Bij de presentatie waren ook bijna alle mensen aanwezig die hadden meegewerkt en dit even fraaie als unieke boekwerk.

Door Arie Pieters 

Auteur en tevens freelance journalist Arco van de Ree (1959) had namelijk iedereen uitgenodigd die op de één of andere manier heeft meegewerkt aan het boek. De voornaamste insteek bij het vervaardigen van dit boek was namelijk om zoveel mogelijk verhalen van met name inwoners van Barendrecht en de Hoeksche Waard te bundelen. De brug mag dan allang verdwenen zijn, hij is nog lang niet vergeten. Dat was ook de auteur al langer duidelijk en er kwamen meer dan
voldoende verhalen los om een heel interessant boek te maken. Maar er gebeurde meer dan dat, want sommige mensen bleken ook nog over unieke foto's te beschikken. En zo werden in 'Baken  in het landschap' uiteindelijk 45 verhalen opgenomen en 100 foto's. (Waarvan een deel in kleur.) De presentatie in Het Trefpunt werd door Arco van de Lee opgeluisterd middels filmbeelden van een brug in België, die qua uiterlijk een 'tweelingbroer' zou kunnen zijn van de Barendrechtse brug en een serie mooie, historische opnamen van de in 1969 gesloopte brug.

Tijdens de presentatie kwamen overigens opnieuw verhalen los bij de aanwezigen. En onder meer Peter Pot, auteur van een eerder boekwerk over de Barendrechtse brug, waarin de historie geheel in kaart was gebracht werd even in het zonnetje gezet. De feestelijke middag in Het Trefpunt maakte wel duidelijk dat de brug, die ruim tachtig jaar dienst heeft gedaan nog lang niet vergeten is. Naast het autoverkeer maakte trouwens ook lange tijd de RTM stoomtram gebruik van de Barendrechtse brug. Wethouder Harry van Waveren mocht het eerste officiële exemplaar van het boek in ontvangst  nemen, samen met een speciale, linnen Barendrechtse brug tas. Daarna bleek dat er ook veel  belangstelling was voor een signeersessie. 'Baken in het landschap' is 144 bladzijden dik en kost €19,95. Vanaf 7 september verkrijgbaar in boekhandels in Barendrecht, Dordrecht en de Hoeksche Waard. Voor meer informatie over het boek kan men ook de website raadplegen: www.barendrechtsebrug.nl.

Meer berichten