Pien was niet de enige rijdster van de IJs- en Skeelerclub Puttershoek. Er waren ook ereplaatsen weggelegd voor Koen en Daan van Houten en Colin en Gavin van Oudheusden. (Foto: Privé)
Pien was niet de enige rijdster van de IJs- en Skeelerclub Puttershoek. Er waren ook ereplaatsen weggelegd voor Koen en Daan van Houten en Colin en Gavin van Oudheusden. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Pien weer de beste

'S-GRAVENDEEL - Pien van der Linden uit 's-Gravendeel is afgelopen zaterdag 7 september voor het 2e achtereenvolgende jaar winnaar geworden van het eindklassement van de Jumbo Blankestijncup in Oudewater in haar categorie Kadetten-meisjes, een skeelerwedstrijd voor de jeugd.

Pien won op de laatste dag de tijdrit en werd tweede op de 1000 meter. Daarna was het nog spannend om voldoende punten te halen met de marathon over 6 km, maar dit heeft zij met glans volbracht. De ervaring, die zij heeft opgedaan tijdens de Nederlandse Kampioenschappen eind mei in Wervershoof en Medemblik, kwam nu goed van pas.

Pien was niet de enige rijdster van de IJs- en Skeelerclub Puttershoek. Er waren ook ereplaatsen weggelegd voor Koen en Daan van Houten en Colin en Gavin van Oudheusden. Zij zijn allen aanstaande zaterdag weer te bewonderen op de Skeelerbaan in Herwijnen waar dan een wedstrijd wordt verreden in het kader van de Stehmanncompetitie (www.knsbzuid.nl).

Meer berichten