de heer Kraal, bewoner de Buitensluis en Trix van Os, directeur bestuurder Alerimus. (Foto: Privé)
de heer Kraal, bewoner de Buitensluis en Trix van Os, directeur bestuurder Alerimus. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Jongste bewoner de Buitensluis verrast met cruise

NUMANSDORP - Er is er één jarig, hoera, hoera! De heer Kraal, de jongste bewoner van de Buitensluis, is vorige week 50 jaar geworden. De heer Kraal heeft een spierziekte en woont sinds 2015 bij Alerimus in de Buitensluis, daar heeft hij een appartement en krijgt hij alle zorg die hij nodig heeft.

Alerimus draagt haar jongste bewoner een warm hart toe; een speciale verrassing voor zijn verjaardag was dan ook wel op zijn plaats. Allereerst een verjaardagsfeest in het sociaal café bij Amalia; gezellig taart eten en een bakje koffie drinken met familie, verzorgenden en vrienden van de PLUS en De PassieWaard. Natuurlijk hoort bij een verjaardag ook een mooi cadeau en daar heeft Alerimus samen met De PassieWaard en PLUS Blaak groots mee uitgepakt.
Voor zijn verjaardag kreeg de heer Kraaldé cruise waar hij al jarenlang van droomt.

Samen met zijn moeder en zorgmaatje mag hij op een achtdaagse cruise met bestemming naar keuze. Ontzettend verrast en licht geëmotioneerd nam de heer Kraal de cheque in ontvangst. Over de bestemming hoeft hij niet lang na te denken: "De Fjorden in Noorwegen, daar wil ik al zo lang naar toe – ik heb in mijn leven veel reizen gemaakt, maar daar ben ik nog nooit geweest." Ook zijn zus is enthousiast: "Hier heeft hij het al zo lang over, mooi dat hij dit nu ondanks zijn gezondheid toch nog mee mag maken," vertelt ze.  De heer Kraal heeft nog tot oktober om de verrassing te laten bezinken, in die maand zal de reis gaan plaatsvinden. 

Of het bij Alerimus altijd zo'n feest is als een cliënt jarig is? "Daar doen we wel ons best voor," vertelt Monique Prooij, manager zorg bij Alerimus. "Elke bewoner die bij ons in het verpleeghuis woont, heeft een zorgmaatje, dit zorgmaatje weet van zijn/haar bewoner wat het verschil kan maken voor een zinvolle dagbesteding. Na een interview in de nieuwskrant van de PassieWaard, waarin de heer Kraal zijn grote wens voor een cruise met zijn moeder had genoemd, zijn we gaan onderzoeken of we dit konden realiseren als verrassing voor zijn verjaardag. Dankzij de grote inzet en betrokkenheid van zijn zorgmaatje, het netwerk van de heer Kraal en de vele vrienden die Alerimus heeft binnen de lokale samenleving laten we nu zijn grootste wens uitkomen."
 

Meer berichten