Zoë is trots op het resultaat. (Foto: Privé)
Zoë is trots op het resultaat. (Foto: Privé) (Foto: )

Zoë van Gils wederom Zuid-Hollands Kampioen

PUTTERSHOEK - 7 september stonden de Open Zuid Hollands Kampioenschappen op het programma. Organiserende vereniging CAV Energie te Barendrecht.

Voor Zoë van Gils (11) uit Puttershoek  stond er wel wat druk op als regerend kampioene. Uiteraard wilde ze de titel nog een jaar langer meedragen. Er stonden nog 19 andere deelnemers aan de start. Vanwege de grote hoeveelheid deelneemsters trok Zoë na het startschot gelijk van leer en sloeg direct een gat met de concurrentie. Zo bleef ze uit het gedrang en ze vertrouwde op haar eigen snelheid en kunnen.

Het veld werd door de harde start van Zoë al snel uit elkaar geslagen. Na pas 200 meter kwam Zoë alleen door met op enkele meters achter haar nog 1 atlete van Haag Atletiek. De volgende 2 rondes gebruikte Zoë om haar voorsprong uit te bereiden zodat ze de race behouden uit kon lopen. Met een uiteindelijke voorsprong van ruim 50 meter op de nr 2 en een keurige tijd van 3:21:07 mag Zoë zich wederom een jaar lang Zuid Hollands Kampioen op de kilometer noemen.

Een prestatie waar Zoë meer dan TROTS is. Deze prestatie had Zoë niet kunnen leveren zonder de goede begeleiding van haar trainers Karlijn en Corinde van Es van het PAC runningteam. Het baanseizoen zit er nu zo goed als op en bereidt Zoë zich langzaam voor op komend crossseizoen. Hier wil Zoë gaan strijden met de snelste meiden uit Nederland in het nationale crosscircuit.

Meer berichten