Burgemeester drs. G. Veldhuijzen opent het sprekersseizoen. (Foto: Privé)
Burgemeester drs. G. Veldhuijzen opent het sprekersseizoen. (Foto: Privé) (Foto: )

Burgemeester Veldhuijzen te gast bij De Maatschappij

De Maatschappij van Nijverheid en Handel is een landelijke organisatie met een departement in de Hoeksche Waard. Burgemeester drs. G. Veldhuijzen opent het sprekersseizoen bij de Maatschappij op donderdag 19 september.

HEINENOORD - De heer Veldhuijzen is per 1 april jl. benoemd in de gemeente Hoeksche Waard als opvolger van Peter van der Velden. Als waarnemend burgemeester kwam hij niet in een gespreid bedje, de nieuwe gemeente is nog jong en druk bezig met de ontwikkeling tot een hechte en goed geoliede organisatie. Het is interessant te horen hoe het gaat in de nieuwe gemeente, wat gaat er al goed en welke zaken verdienen verbetering? Ook zal aan de orde komen de positie van de Hoeksche Waard in zijn omgeving, welke ontwikkelingen spelen in de regio en welke invloed heeft dit op onze gemeente?

Daarnaast zal burgemeester Veldhuijzen ingaan op de veranderende relatie tussen een gemeente en haar inwoners. Wat zijn de landelijke ontwikkelingen op dit gebied, welk concept kiest de Hoeksche Waard en waar loop je dan tegenaan. Welke eisen stelt deze verandering aan het gemeentelijk apparaat en bijvoorbeeld aan de communicatie met de burger? Deze bijeenkomst is de eerste van acht lunchbijeenkomsten per jaar. De Maatschappij biedt hiermee een platform voor leden en gasten om elkaar te ontmoeten en uitgedaagd te worden door een deskundig spreker over een voor de Hoeksche Waard relevant thema.

De bijeenkomsten beginnen gewoonlijk om 12.00 uur met een informeel gedeelte, waarna gezamenlijk de lunch wordt gebruikt. Dan krijgt de gastspreker het woord en wordt na afloop gediscussieerd over het onderwerp. De bijeenkomst eindigt om 14.00 uur. Deze bijeenkomst vindt plaats bij de Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, Reedijk 8 in Heinenoord. De kosten bedragen 20 euro U kunt ter plaatse niet pinnen, wel eventueel contant betalen. Is het iets voor u om deze lunchbijeenkomst van De Maatschappij vrijblijvend te bezoeken? U kunt zich aanmelden via email naar hoekschewaard@de-maatschappij.info. Kijkt u eens wat De Maatschappij u nog meer te bieden heeft op de website de-maatschappij.nl (departement Hoeksche Waard).

Meer berichten