Vijf Hoeksche Waardse kunstenaars hebben elkaar gevonden voor een groepsexpositie. (Foto: Privé)
Vijf Hoeksche Waardse kunstenaars hebben elkaar gevonden voor een groepsexpositie. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Vijf (kunstenaars) op reis

Vijf Hoeksche Waardse kunstenaars hebben elkaar gevonden voor een groepsexpositie. Op zich niet zo bijzonder, de locatie is echter wel apart. In een statig pand midden in Den Haag, omringd door galeries en andere kunstenaars, gaan zij hun werk tonen van 26 september tot en met 13 oktober.

Door Alie 't Hooft

HOEKSCHE WAARD - Ingrid van den Oord, beeldend kunstenaar en dichter van de Hoeksche Waard 2016-2018, liep al langer met het idee om een groepsexpositie te organiseren met bevriende kunstenaars. Samen met Nicole Verhoeff, Hanneke Piederiet, Gerard Bogaerds en Dis Groenhof heeft zij bedacht dat hun werk het verdient om ook buiten de Hoeksche Waard getoond te worden. Ingrid: "In de Hoeksche Waard konden we maar lastig een geschikte expositie-locatie vinden met die uitstraling, waar het gaat om meer dan de plek alleen om ons werk tot uitdrukking te laten komen. De locatie in den Haag is schitterend en uitstekend geschikt." De vijf exposeren aan de Korte Vijverberg in een prachtig pand tussen het Mauritshuis en het Haags Historisch Museum. Het pand wordt antikraak aangeboden door Anna Vastgoed en Cultuur aan de creatieve sector. Zij verhuren werk- en expositieruimten geschikt voor workshops, optredens en bijeenkomsten in prachtige leegstaande gebouwen in Den Haag en Amsterdam.

"Wij hopen op inspirerende en energieke uitwisselingen met andere kunstenaars en galeries in hetzelfde gebouw en in de buurt" vertelt Ingrid. "op 27 september mogen we aanhaken aan de kunstroute HOOGTIJ en op 5 oktober is er de galerieroute Art den Hague. We spreken hiermee een heel nieuw netwerk aan van publiek en medekunstenaars." Nicole Verhoeff maakt objecten, installaties en sieraden, waarbij ze de stilte en schoonheid van de natuur vormgeeft. Welke vorm het werk van Hanneke Piedriet ook aanneemt, zwevend, hangend, liggend of staand, het is altijd verhalend en figuratief, meestal sober van kleur. Gerard Bogaerds is meer van prachtige houten beelden en richt zich sinds kort ook op verlichting en Dis Groenhof is gespecialiseerd in objecten voor rouwverwerking en lijkwades van textiel. Ingrid maakt houten beelden, anders dan Gerard. Zij is beeldhouwer, maar maakt ook objecten van samengesteld materiaal in diverse afmetingen en lino's. Tevens is ze dichter en heeft drie bundels op haar naam, de laatste is Zoet & Zilt. Ingrid is gefascineerd door en probeert tot uitdrukking te brengen hoe mensen zich in deze snel veranderende tijd bewegen en staande houden, zich handhaven en losmaken. Ingrid: "De keuze van het geëxposeerde werk voor deze expositie is er één die de toeschouwer laat reizen, communiceren, verbanden laat leggen, vragen laat stellen en hen verrijkt." De expositie VIJF OP REIS is van 26 september tot en met 13 oktober, open van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.30 uur. Elk van deze tijden zijn er minstens twee kunstenaars van de groep aanwezig. Adres Korte Vijverberg 2 in Den Haag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden