Foto:

Ouderwets gezellige en geslaagde rommelmarkt Maasdam

MAASDAM - Ideale omstandigheden zaterdag 14 september om een rommelmarkt te houden. Prachtig weer, blauwe lucht, veel volk, veel gelach, veel ontmoetingen, verkeersopstoppingen, parkeerplaats gebrek, veel plezier.

Echt weer een ouderwetse rommelmarkt bij de Hervormde Kerk. Er werd driftig gekocht en gesjouwd met loodzware zware houten bedden, kasten. Er was veel mooi glaswerk, boeken gingen als warme broodjes over de toonbank. Warme broodjes? Er waren weer pannenkoeken, die vooral bij de kleuters in de smaak vielen. Of ze nooit thuis te eten kregen. Er werd gezeurd voor nog een pannenkoek.... Er was ook soep voor de hartige trek.

Echt ouderwets. Kosten noch moeite waren er bespaard om de rommelmarkt gezellig aan te kleden en er een daverend succes van te maken. In de kerk trouwjaponnen, doopregisters, waar iedereen in zat te neuzen of hij zijn naam kon vinden. Bijzonder was de met de kroontjespen ingeschreven registraties in het Doopregister in deze digitale tijdperk. Het Rad van Fortuin was er ook weer bij. Iedereen moest het luid en duidelijk horen, koop loten. Kinderen liepen bij hun ouders te bedelen om lootjes te kopen en waren heel gespannen om te zien of ze iets gewonnen hadden. Aandoenlijk.

De omroeper moet schor geweest zijn aan het einde van de dag. Allemaal deden ze hun best. De opbrengst moet navenant geweest zijn. Betekent volgend jaar weer feest....., weer een aantal mensen die dan blij gemaakt worden. Hulde en chapeau voor de organisatoren en vele vrijwilligers.

(tekst en foto: Kees de Vries)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden