's-GRAVENDEEL OOK TE STERK VOOR LEONIDAS

’s-Gravendeel - v.v. 's-Gravendeel heeft ook de derde wedstrijd tegen een Rotterdamse club met winst kunnen afsluiten en stapte met een 1-4 uitslag van het veld aan het Erasmuspad.

Maar ’s-Gravendeel moest binnen de minuut wel tegen een achterstand aankijken. Een diepe bal op Randy Bakboord werd door de ’s-Gravendeelse verdediging niet goed getaxeerd, waardoor Bakboord de vroege 1-0 achter doelman Jordi Verkerk werkte.

Met nog negenentachtig minuten te gaan nog tijd zat voor ’s-Gravendeel om iets aan de stand te doen, en het rechtte de rug.

’s-Gravendeel kreeg meer grip op de wedstrijd en de eerste kans die het kreeg was via Zoey Hoogwerf, die na tien minuten net naast mikte.

Een negental minuten later kwam ’s-Gravendeel verdiend op 1-1. Met een feilloze steekpass zette Zoey Hoogwerf Marco Kruijthof alleen voor keeper Jeromy Amelo. Kruijthof rondde bekwaam af. ’s-Gravendeel kreeg meer kansen en trakteerde zichzelf na vijfentwintig minuten op de 1-2 voorsprong. Nu was het Alwin van der Werff die Marco Kruijthof wist te vinden. Kruijthof had weinig moeite op doelman Amelo voor de tweede maal te passeren.

Kort na dit doelpunt, vergrootte ’s-Gravendeel de marge naar twee doelpunten. Jelle van der Starre mocht deze middag ook een doelpunt meepikken. Op miraculeuze wijze werkte hij, bijna op de achterlijn, met zijn linkervoet de bal achter Leonidas doelman Amelo, 1-3.

De aanvallen die Leonidas uit de hoed toverden waren sporadisch en stichtten niet veel gevaar. Zodoende werd met de 1-3 ruststand de kleedkamer opgezocht.

Leonidas kwam iets feller uit de kleedkamer en probeerde iets aan de stand te veranderen. Franklin Janga kreeg vlak na de rust een kans, maar mikte in het zijnet. ’s-Gravendeel werd wat meer onder druk gezet. De ’s-Gravendeelse verdediging stond als een huis en anders was daar doelman Jordi Verkerk, die met een aantal knappe reddingen het aantal tegendoelpunten op één wist te houden.

Door de aanvalsdriften van Leonidas, kreeg ’s-Gravendeel voorin wat meer ruimte. Het creëerde kansen, maar het duurde tot de tweeëntachtigste minuut dat ’s-Gravendeel voor de vierde maal kon juichen.

Marco Kruijthof soleerde vanaf de rechterkant naar binnen en na een aantal schijntrappen werkte hij de bal via de handen van doelman Amelo en de paal tegen het net.

En nadat trainer Barry Schipper de zeventienjarige Luke Remijn uit JO19-1 zijn eerste competitieminuten liet maken was, na negentig minuten en een beetje, de derde winst een feit.

Komende zaterdag de vierde Rotterdamse tegenstander op rij. Dan is Zwarte Pijl de tegenstander.

Aanvang op sportpark de Trekdam is 14.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden