Uithangbord B&B
Uithangbord B&B (Foto: M. v.d. Heiden)

Bed and Breakfasts in de Hoeksche Waard werken samen

Hoeksche Waard - De Hoeksche Waard kent momenteel meer dan 30 bed and breakfasts (B&B). Bij velen van hen komt het regelmatig voor dat ze geen ruimte hebben voor een gast die informeert naar een overnachting (aan de deur, per mail of telefoon) In de regel wordt deze gast dan doorverwezen naar een collega B&B die bekend is bij de desbetreffende B&B, maar of die dan wel ruimte heeft is dan niet bekend.

Om hier een oplossing voor te bieden is, op initiatief van B&B De Schuur Inn, in WhatsApp een groepsapp aangemaakt. Alle bekende B&B’s hebben een email ontvangen om zich aan te melden voor deze groepsapp. Hier is door een groot aantal B&B eigenaren positief op gereageerd. Momenteel bestaat de app uit 21 deelnemende B&B’s en hebben we gezamenlijk 44 kamers waar totaal 96 gasten in onder kunnen worden gebracht.

De app werkt simpel, de gast wordt aangeboden om in de app te informeren naar overnachtingsruimte elders in de Hoeksche Waard, er wordt een oproep in de app geplaatst, wie ruimte heeft reageert in de app, de gast wordt doorverwezen naar de desbetreffende B&B. Het is natuurlijk nog wel aan de gast of deze van het alternatief gebruik wil maken.

De app is een extra service naar de gast, maar ook een service naar de overige deelnemende B&B’s. Het mes snijdt dus aan twee kanten. In de paar weken dat de app in gebruik is, zijn er al een aantal succesvolle uitwisselingen geweest. Geïnteresseerde B&B’s in de Hoeksche Waard, die nog niet deelnemen aan de groepsapp, kunnen informatie opvragen of zich aanmelden via info@deschuurinn.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden