Korbatjo nestelt zich in subtop

Oud-Beijerland - Na twee overwinningen thuis en even zovele nederlagen buitenshuis mocht korfbalvereniging Korbatjo het zaterdag 5 oktober op het eigen, zwaar te bespelen, veld opnemen tegen het hoger geklasseerde Erasmus. De tegenstander, waarin voormalig Korbatjo selectiespeelster Beate Roeling actief is, was goed geanalyseerd en het team van Korbatjo wist dat het een pittige tegenstander wachtte met veel lengte.

Onder toeziend oog van het talrijk (vocaal) aanwezige thuispubliek startte het team van coach Paul Vink voortvarend en nam door een afstandsschot van Anouk van der Kraan de leiding. Het Rotterdamse studenten team deed wat terug en het spel golfde tot de 4-4 op en neer. Na zo'n 10 minuten spelen moest Jelmer Vos helaas al geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door Ruben Vinke, die daarvoor nog een hele wedstrijd bij Korbatjo 2 had gespeeld. De jonge Vinke hield zich knap staande en zag hoe vakgenoot Alex de Reus met twee treffers voor het eerste gaatje (6-4) zorgde, waarna Anne van Nes en Rikkert Huisman via rake afstandsschoten ervoor zorgden dat Korbatjo een flinke marge opbouwde. Met een benutte vrije bal bepaalde de op schot zijnde De Reus de ruststand op 9-4.

Na de thee kwam Erasmus met rasse schreden naderbij tot 10-8. Aanvoerder Huisman gaf de geel-blauwen weer wat lucht door een vrije bal binnen te schieten. Het Rotterdamse team bleef taai aanklampen, maar door scores van De Reus, Huisman en Ruby Vermaas bleef Korbatjo haar voorsprong vasthouden. Na een prima genomen doorloopbal van Carlo van Veen, die de stand op 15-13 bracht, leek het verzet bij Erasmus gebroken.

In de laatste fase lieten ook Ruben Vinke en Eliza Adrichem zich scorend gelden, waardoor de eindstand werd bepaald op 18-14. Door deze dik verdiende zege nestelt Korbatjo zich in de brede subtop van de 2e klasse H, waarin zich ook de komende tegenstanders Keep Fit '70 en Vriendenschaar (B) bevinden.

Zaterdag 12 oktober speelt Korbatjo uit tegen Keep Fit'70 in Roosendaal. Aanvang 16.00 uur. De club hoopt weer op de steun van het publiek. "Kom laat je horen!"

Doelpuntenmakers Korbatjo: Alex de Reus (6x), Rikkert Huisman (4x), Anne van Nes en Carlo van Veen (beiden 2x), Anouk van der Kraan , Eliza Adrichem, Ruby Vermaas en Ruben Vinke (allen 1x)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden