Dolblij met de cheque. Zeker de jonge molenaar Jesse in 't Veld in het midden op de foto: 'Dit is de mooiste dag van m'n leven'.
Dolblij met de cheque. Zeker de jonge molenaar Jesse in 't Veld in het midden op de foto: 'Dit is de mooiste dag van m'n leven'. (Foto: Wim Giebels)

Molen De Lelie sleept 75.000 euro binnen !!

Puttershoek - 'Samen hebben wij het verschil gemaakt, we hebben gewonnen'. Dat is de eerste reactie van voorzitter Jan Bodden van de Stichting Molens Hoeksche Waard. Weer heeft een Hoekschewaardse molen het geflikt om een groot geldbedrag te winnen.

Woensdagmiddag 9 oktober werd De Molenprijs 2019 van de BankGiro Loterij gewonnen door korenmolen De Lelie in Puttershoek. 'Dankzij de medewerking van velen in en buiten de Hoeksche Waard hebben wij met onze korenmolen De Lelie in Puttershoek de hoofdprijs in de strijd om de Molenprijs 2019 van de BankGiro Loterij in ontvangst mogen nemen', aldus een dolblije Booden. De molen uit de Hoeksche Waard trok bij de landelijke internet-stemming van de drie deelnemende molens veruit de meeste stemmen.

Op het jaarlijkse Molenfeest van de Vereniging De Hollandsche Molen werd op 9 oktober in 's-Hertogenbosch aan het team een bedrag van € 75.000 overhandigd. Dat geld is bestemd voor de renovatie van de kelder en de machinekamer van De Lelie. De droom van de molenaars wordt werkelijkheid: De Lelie doet een nieuwe stap (terug) naar het tijdperk van de stoommachine. En misschien volgt er meer.

'Wij bedanken iedereen die aan dit prachtige resultaat heeft meegewerkt. Om te beginnen zijn dat natuurlijk alle duizenden stemmers uit alle kernen in de gemeente Hoeksche Waard en vele anderen in het hele land. Wij hebben gemerkt dat de eigen relatienetwerken die onze vrijwilligers hebben aangespoord om op onze molen te stemmen hebben geleid tot steun van alle kanten. Steun die uiteindelijk beslissend is geweest', vervolgt Booden. 'En we bedanken ook de organisatoren van de evenementen in de afgelopen weken waar onze vrijwilligers mochten flyeren en stemmen konden werven, de verenigingen en organisaties die onze boodschap verder verspreidden, de leden van het gemeentebestuur en de medewerkers van de gemeente die ons hebben geholpen, de spontane particuliere helpers en alle andere instellingen en burgers van de Hoeksche Waard die dit mooie resultaat mogelijk hebben gemaakt. Samen hebben wij het verschil gemaakt.'


 

Meer berichten