Korbatjo deelt punten met Keep-Fit´70

Oud-Beijerland - Op zaterdag 12 oktober vertrokken de korfballers uit Oud-Beijerland, voor alweer de derde uitwedstrijd, naar Roosendaal. Vorig seizoen werd er al van tegenstander Keep-Fit´70 gewonnen tijdens een oefenwedstrijd, waardoor Korbatjo het vertrouwen had om de twee punten weer mee terug naar huis te nemen. Beide teams hadden 6 punten op zak, dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Om 16.00 uur gaf scheidsrechter Van den Beukel het startsein en barstte de strijd tussen de twee ploegen los.

Keep-Fit´70 begon sterk aan de wedstrijd en wist al gauw 2 strafworpen en een afstandsschot te verzilveren (3-0). Na een gemaakte strafworp door Anne van Nes was het weer een heer van de tegenstander die de korf wist te vinden (4-1). De ploeg, onder leiding van coach Paul Vink, wist dat het een tandje bij moest zetten om het gat te dichten en dat gebeurde met doelpunten van Alex de Reus en Carlo van Veen (5-4). Daarna wisten de ploegen om en om raak te schieten (11-8), totdat het vlaggenschip van Korbatjo haar eigen spel ging spelen en goed op stoom kwam. Er werd, vlak voor rust, een reeks van zeven doelpunten gemaakt door Anne van Nes, Ruby Vermaas, Alex de Reus, Rikkert Huisman, Carlo van Veen, Anouk van der Kraan en Jelmer Vos, waardoor de Oud-Beijerlanders met een comfortabele 11-15 voorsprong de kleedkamers opzochten.

Na rust was het niet Korbatjo die deze reeks verder wist uit te bouwen, maar nam de ploeg uit Roosendaal de leiding door een aaneenschakeling van zes treffers te maken (17-15). De spanning liep op en het publiek van beide partijen ging er nog eens goed voor zitten. Coach Vink bracht Liesanne Wolff in het veld en paste wat onderlinge wissels binnen de vakken toe. Dit pakte goed uit, want na de goals van Keep-Fit´70 wist Korbatjo de leiding weer over te nemen met doelpunten van Alex de Reus, Rikkert Huisman en Carlo van Veen (17-19). De thuisploeg schoot echter met scherp en trok de stand weer gelijk (19-19).
Het was topscorer Alex de Reus die in de laatste fase Korbatjo nog 1 keer op voorsprong liet komen door een strafworp te maken. Vlak voor het einde van de wedstrijd wisten de Roosendalers een verloren wedstrijd te voorkomen door een mooi gemaakt afstandsschot (20-20). Beide ploegen moesten, na een spannende wedstrijd, genoegen nemen met 1 punt.

Zaterdag 19 oktober 15:30 uur speelt Korbatjo 1 haar laatste thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. Deze ploeg staat op dit moment op de tweede plek in poule 2H met 1 punt meer dan Korbatjo. Tot nu toe zijn alle thuiswedstrijden gewonnen, dus ook dit keer zijn de Oud-Beijerlanders erop gebrand de punten te pakken. #komlaatjehoren!

De doelpuntenmakers van Korbatjo: Alex de Reus (8x), Anne van Nes, Carlo van Veen en Rikkert Huisman (allen 3x), Anouk van der Kraan, Jelmer Vos en Ruby Vermaas (allen 1x)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden