Gemeente Hoeksche Waard reikt publieksprijs Cultuur uit

Hoeksche Waard - Op donderdag 21 november vindt de uitreiking plaats van de Rabobank Cultuurprijs 2019, een initiatief van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden en Stichting Dok-C, Platform voor kunst en cultuur Hoeksche Waard. Dit jaar wordt hier een extra element aan toegevoegd: de uitreiking van een publieksprijs, beschikbaar gesteld door gemeente Hoeksche Waard. Inwoners kunnen tot 15 november een stem uitbrengen op hun favoriete werk via www.gemeentehw.nl of in Galerie Kunstkijk in Oud-Beijerland.

Mensen die willen stemmen, kunnen dat heel gemakkelijk digitaal doen via de website van de gemeente: www.gemeentehw.nl > Actueel > Publieksprijs Cultuur Hoeksche Waard. Op die pagina staat een overzicht van alle genomineerde kunstenaars, inclusief foto van hun kunstwerk en een beschrijving. Het is ook mogelijk om handmatig een stembiljet in te vullen. Dit kan in Galerie Kunstkijk, Molendijk 8 in Oud-Beijerland. Hier hangen ook alle genomineerde werken.

Met de publieksprijs wil de gemeente kunst en cultuur onder een breder publiek stimuleren

De prijs bedraagt € 500,- en gaat naar de kunstenaar van het werk waarop de meeste stemmen worden uitgebracht. Het draait dit jaar om beeldende kunst met het thema 'ruimte'. Er zijn 25 genomineerden voor de Rabobank Cultuurprijs (€ 1000,- voor de categorie vanaf 21 jaar en € 500,- voor de categorie tot 21 jaar) en de publieksprijs.

De Rabobank Cultuurprijs wordt eens in de 2 jaar uitgereikt.

Het doel van de tweejaarlijkse prijs is niet alleen om ruim de aandacht te vestigen op de rijkdom aan kunst en cultuur in de Hoeksche Waard. Maar ook om het maatschappelijk belang te onderstrepen en de ontwikkeling van talent te stimuleren. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit leden van buiten de Hoeksche Waard.

De genomineerde werken zijn tentoongesteld in Galerie Kunstkijk, Oud-Beijerland

Hier vindt op 21 november ook de prijsuitreiking van de cultuur- en publieksprijs plaats. De galerie is gevestigd op Molendijk 8 in Oud-Beijerland en geopend op woensdag en vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden