Oratorium "Jozef " primeur voor de Hoeksche Waard

Strijen - Zaterdagavond 9 november is er weer het jaarlijkse Najaarsconcert wat gegeven wordt door het "Strijens Christelijk Gemengd Koor" en zoals altijd, in de Grote- of Sint Lambertuskerk te Strijen. Aanvang 19.30 uur.

Hieraan werken mee: Jacob Schenk – Tenor, Diane Abspoel – hobo, Renate Hooijer – dwarsfluit, een strijkersensemble, Jaap Klootwijk – slagwerk, André van Vliet – vleugel en Harry Hamer – orgel.

De verbindende teksten worden verzorgd door Ds. C. Doorneweerd. Dirigent is Adri Poortvliet. 

Deze avond wordt het Oratorium "Jozef " uitgevoerd, een primeur voor de Hoeksche Waard, want dat is nog nooit eerder ten gehore gebracht. Marco den Toom heeft de muziek geschreven over de geschiedenis van Jozef. We kennen de geschiedenis over Jozef van "vroeger op school horen vertellen", het lezen uit de Bijbel en wellicht van tijd tot tijd in de kerk als voorbereiding op een preek hier over.

Nu is deze geschiedenis op muziek gezet en wat komt dát dan binnen…. De combinatie "tekst en muziek" gaat veel dieper dan gesproken woord. U wordt hartelijk uitgenodigd deze uitvoering bij te wonen.

Kaarten voor deze avond kunnen worden besteld bij mw. R. Luijendijk, telefoon 0186-603803 of via scgk@mailfish.net. Kaarten kosten € 12 in de voorverkoop en 's avonds aan de kerk € 14. Dat is het zeker waard, u zult er geen spijt van krijgen dat u "een avondje uit" ben geweest.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden