Actie op De Weerklank: Doe je licht aan!

Westmaas - Vrijdagochtend 18 oktober hebben de leerlingen van de bovenbouw van cbs De Weerklank uit Westmaas een fietscheck en fietsverkeersles gehad. Met de hulp van vele ouders en 5 leerlingen van het Wellantcollege uit Klaaswaal zijn met de kinderen alle fietsen gekeurd en voorzien van verlichting, als het niet in orde was.

De kinderen waren super betrokken bij de les en deden fantastisch mee: banden oppompen, verlichting checken, remmen na lopen, ketting smeren. De kinderen kregen ook alle fietsregels te zien in een presentatie en op filmpjes. Daarna konden ze met de ouders oefenen in de praktijk en ging men op de fiets door het dorp Westmaas. Dit verliep ook prima en veilig.

De dagen worden donker en zichtbaarheid stond voorop op het programma. Ook heeft de school deze dag meegedaan met de @anwb #zetjelichtaan campagne. Rondom de school zijn deze sjablonen overal terugvinden. De leerlingen, de leerkrachten en de ouders kijken terug op een veilige en zeer geslaagde morgen. De leerlingen van De Weerklank gaan met licht, veilig de winter in, mede dank zij de leerlingen van het Wellantcollege uit Klaaswaal.

 

Meer berichten