DVO behoudt ongeslagen status

Oud-Beijerland - De heren van volleybalvereniging DVO hebben de zegereeks met twee wedstrijden verlengd afgelopen weekend. Vrijdagavond 18 oktober werd de competitiewedstrijd tegen Vollido H3 met 4-0 in het voordeel van de Beijerlanders beslecht. Waarna op zaterdag de beker knockout wedstrijd tegen Move4u H2 met 3-1 positief werd afgesloten voor DVO. Het eerste herenteam van DVO reisde vrijdag met een uitgedunde selectie af naar Hendrik-Ido-Ambacht. Zonder de afwezige Mathijs van Dijke, Erwin van Workum en Jacob Herrewijnen werd de vooraf aanvankelijk lastig bevonden vrijdagavond wedstrijd gestart.

Vanaf de eerste minuten merkte DVO dat dit een team was die qua spel de heren goed lag. Na afloop legde spelverdeler Vince Leeuwenstein uit: 'Iedereen scoorde en was dus aanspeelbaar waardoor het verdelen makkelijker werd'. In de derde set maakte de formatie uit Oud-Beijerland het zichzelf nog moeilijk door de jonge honden het gevoel te geven een kans te hebben, echter door enkele killblocks van diagonaal Mitch de Vroed werd ook deze set winnend afgesloten. De laatste set begon met een 10-0 voorsprong door een serviceserie van Vince Leeuwenstein. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De set eindigde in 25-15 voor de Beijerlanders. Op zaterdag mocht DVO in eigen hal aantreden tegen Move4u H2 voor de beker knockout.

Het afwezige trio werd op zaterdag vervangen door Noah en Micha de Jong (beide Apollo) en Leon Stam (H3). Door de samenwerking tussen Apollo en DVO kon vandaag gebruik worden gemaakt van de diensten van de numansdorpse broers. Het team sprak af om door te gaan waar ze die dag ervoor gestopt waren. Echter in de praktijk bleek deze tegenstander daar niet aan mee te willen werken. De eerste set werd verloren en er moest iets drastisch veranderen. In de tweede set kwam Laurens van Dijke erin om te zorgen voor meer beleving. De wissel pakte goed uit, deze set werd met 25-20 in het voordeel van de Beijerlanders beëindigd. In de derde set werd Micha de Jong ingebracht voor extra aanvalskracht waardoor set drie relatief makkelijk naar de Hoeksche Waardse selectie ging. Set vier begon zwak maar na een servicereeks van dertien services achter elkaar door passer/loper Laurens van Dijke kwam DVO op stoom.

Met de wisseling van spelverdeling in het achterveld door Noah de Jong in te brengen hield DVO constant drie aanvallers aan het net waardoor er vol druk kon worden gegeven. Speler/coach Vincent Stok na de twee gewonnen wedstrijden: 'Er zat te veel verschil tussen vrijdag en zaterdag. Dat is iets waar we zeker aan moeten werken. Het constante niveau wat we moeten brengen om te winnen moet omhoog. Uiteraard zijn we erg blij dat we in beide competities actief blijven'. Vollido uit: 12-25, 17-25, 20-25 en 15-25 Move4u thuis: 16-25, 25-20, 25-16 en 25-12

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden