Eerste verlies Korbatjo op eigen veld

Oud-Beijerland - Afgelopen zaterdag 19 oktober nam korfbalclub Korbatjo het op tegen het op de tweede plaats staande Vriendenschaar uit Bodegraven. Korbatjo startte redelijk goed aan de wedstrijd en kwam via Jelmer Vos en Anouk van der Kraan op een 2-0 voorsprong. Mede door het moeilijk te bespelen veld werd er aan beide kanten niet het beste spel vertoond, maar door scores van Rikkert Huisman en Alex de Reus, beiden tweemaal, bleef Korbatjo aan de goede kant van de score. Vriendenschaar kwam steeds meer terug in de wedstrijd en dat zorgde uiteindelijk voor een 7-7 ruststand.

Na de thee kwam de ploeg van Paul Vink nog goed uit de startblokken. Aanvoerder Huisman bracht Korbatjo op een 9-7 voorsprong, maar vanaf dat moment lukte er aanvallend niet veel meer bij de thuisploeg. Dit werd het beste geïllustreerd door het missen van twee strafworpen. Vriendenschaar scoorde wel regelmatig en dat resulteerde in een 9-13 voorsprong. Liesanne Wolff kwam nog binnen de lijnen voor Ruby Vermaas, maar alleen de topscoorder van vandaag Rikkert Huisman wist de korf nog driemaal te vinden, wat resulteerde in een teleurstellende einduitslag: 12-15.

Volgende week de laatste veldwedstrijd van dit jaar tegen Atlas uit Ritthem. Om 13:00 uur speelt Korbatjo 2 en om 14:30 uur start Korbatjo 1. Alle support is nodig tegen de nog puntloze Zeeuwse ploeg, die er op gebrand zal zijn om met een overwinning af te sluiten. #Kom laat je horen.

Doelpuntenmakers Korbatjo:

Rikkert Huisman 7x, Alex de Reus en Jelmer Vos beiden 2x, Anouk van der Kraan 1x

Meer berichten