Ylone en King
Ylone en King (Foto: R.Buist)

Huifbed-fjorden zoeken ruiters

Hoeksche Waard - King en Ylone trekken het huifbed in de binnenbak van Het Hoeksche Hof in Numansdorp met cliënten op hun rug, maar moeten ook regelmatig onder-zadel worden gereden.

“Heb je vroeger paard gereden en zou je eigenlijk weer bezig willen zijn met paarden, maar is een eigen paard te duur en een manege-paard te saai, wordt dan vrijwilliger bij de Stichting Huifbedrijden Hoeksche Waard,” zegt Ronald Buist, secretaris van Stichting Huifbedrijden Hoeksche Waard.

De stichting houdt zich bezig met het huifbedrijden voor (meervoudig) gehandicapten in de Hoeksche Waard en wijde omgeving.

Het huifbedrijden biedt de mogelijk voor mensen die hele dagen in een rolstoel zitten om bewogen te worden op de ruggen van de twee paarden King en Ylone. Dit gebeurt op doordeweekse ochtenden of middagen en de zondagmiddag.

Het huifbedrijden is alleen mogelijk door de inzet van vrijwilligers, die willen helpen bij het huifbedrijden en bij de verzorging van de paarden. Het huifbedrijden wordt steeds bekender en dit jaar zullen waarschijnlijk meer dan 300 ritten worden gemaakt.

Daarom zijn er meer vrijwilligers nodig!

Het assisteren bij het huifbedrijden omvat het poetsen en inspannen van de paarden en het begeleiden van de cliënten.

Op de dagen dat er geen huifbedrijden is moeten de paarden ook hun beweging hebben door ze te berijden onder zadel, voor de wagen te mennen, longeren en de weidegang te geven.

Lijkt je dit wat? Neem dan contact op via: huifbedrijden@hoekschewaard.nl

Voor meer informatie zie ook de website: www.huifbedrijden.hoekschewaard.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden