Speelgoed krijgt een tweede leven bij de Groene Sinterklaas.
Speelgoed krijgt een tweede leven bij de Groene Sinterklaas. (Foto: Recycle Sint)

Recycle Sint Hoeksche Waard Slim & duurzaam Sinterklaas vieren

Mijnsheerenland - De geur van pepernoten hangt alweer geruime tijd in de lucht en pakjesavond staat bijna voor de deur. Iedereen gaat weer in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd ingepakt en wel in huis te halen en dat gaat niet altijd zonder stress. Daarnaast draait de pinpas overuren en de feestmaand is al zo kostbaar. Overconsumptie? Carienke de Jong en Sacha Kegel organiseren daarom de Recycle Sint speelgoedmarkt op woensdagavond 13 november in de Laurentiuskerk van Mijnsheerenland.

'De laatste jaren zijn wij steeds bewuster bezig met het in de praktijk brengen van een duurzamere levensstijl', licht het tweetal het initiatief toe. 'De veranderingen die wij aanbrengen in ons persoonlijk leven zijn weliswaar nog maar op kleine schaal, maar wij zien het als onze verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met deze aarde en ook een voorbeeld hierin te kunnen zijn voor de volgende generatie. We kijken waar onze mogelijkheden liggen om hieraan bij te dragen.

Met de feestdagen in het vooruitzicht, voelen we ons geroepen om in onze omgeving ook een stukje bewustwording te creëren. We willen aansluiten bij de landelijke Recycle Sint en een speelgoed ruilmarkt organiseren. Recycle Sint wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven, zodat het vieren van het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig wordt.

Wij passen het concept van de Recycle Sint iets aan, waardoor wij ook een breder maatschappelijk doel kunnen steunen. In plaats van ruilen, zal het speelgoed worden verkocht, waarbij een deel naar de verkoper gaat en een deel wordt geschonken aan Het Vergeten Kind. Het speelgoed dat overblijft kan worden geschonken aan de Speelgoedbank Zuid Hollandse Eilanden. De Speelgoedbank zamelt nieuw en tweedehands speelgoed in en zorgt ervoor dat het terecht komt bij gezinnen met kinderen die met armoede te maken hebben en die dit goed kunnen gebruiken'.

De speelgoedruilmarkt is woensdag 13 november van 19.30-21.00 uur in de Laurentiuskerk, Kerkplein 11. Wil je speelgoed aanbieden voor de verkoop stuur dan een email naar recyclesinthw@gmail.com voor de spelregels.

Meer berichten