Apollo klaar voor het blok
Apollo klaar voor het blok (Foto: Lennard)

Apollo wint uit in Tholen

Numansdorp - De volleybalheren van Apollo speelden zaterdag 2 november in Tholen tegen AVC ‘87 in de Molenwiek.

Een locatie en team waar niemand ooit had gespeeld, dus iedereen was erg benieuwd. De Apollo spelers kwam in hun A-Polo’s en konden nog even kijken naar de wedstrijd van heren 2 die nog bezig was. Zo konden de mannen wennen aan de accommodatie die van buiten niet op een sporthal leek.

Apollo trad aan met o.a. Jeroen de Ruiter en Vince Leeuwenstein, spelers van DVO die door de samenwerking mee kunnen doen bij Apollo heren 1.

De eerste set begon Apollo met spelverdeler Noah de Jong en speelde het 5-1 systeem, Vince speelde als diagonaal speler.

De in grote getale meegereisde supporters werden gelijk getrakteerd met een zeer spannende eerste set. De thuisploeg begon heel erg sterk met snelle aanvallen door het midden waarop Apollo geen antwoord op had. AVC nam hierdoor ook gelijk een voorsprong van een aantal punten. Apollo kon goed terugvechten en nam een time-out op 20-19. Ze zetten de boel op scherp. Het bleef gelijk opgaan en beide teams hadden een aantal setpunten, maar Apollo trok aan het langste eind en won met 28-30.

De tweede set nam Apollo het initiatief en gaf hoog service druk waardoor de middenaanvallers van AVC niet in stelling gebracht konden worden. Apollo won overtuigend met 16-25.

De derde set ging lang gelijk op. Ook deze set bracht veel mooie punten. Vince speelde een zeer goede wedstrijd en scoorde heel veel met zijn aanval. Noah kon met zijn setups hem goed vinden. De derde set ging net naar AVC toe met 25-23.

In de vierde set maakte Apollo het verschil door de spelverdeling van Noah waardoor de aanvallers helemaal werden vrij gespeeld. Zo konden ze hard en soms tactisch scoren.

Deze set werd met 20-25 gewonnen en zo de wedstrijd met 1-3. Apollo komt door deze overwinning op een mooie tweede plaats te staan op de ranglijst.

Aankomende zaterdag 9 november wordt er in Bergen op Zoom gespeeld om 17.00 uur tegen Sic Pugno.

Meer berichten