Thema Alzheimer in Galerie Ludiek

Strijen - In Galerie Ludiek in Strijen exposeert momenteel Antoinette van Beurden met haar keramische werk gebaseerd op het thema 'Alzheimer'.

Antoinette geeft in de komende weken twee maal een workshop 'Keramiek'. Ook bestaat de mogelijkheid een lezing over het thema van haar werk bij te wonen. Antoinette vertelt in haar lezingen over haar indrukwekkende werk en over de achtergronden en motieven.

Antoinette van Beurden: "In Nederland lijden op dit moment 280 duizend personen aan dementie. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm bij dementie. Voor al deze mensen zijn vele mantelzorgers actief, ik ben één van deze mantelzorgers."

"Tijdens het ziekteproces van mijn moeder heb ik ervaren dat er moeilijke, eenzame , verdrietige maar ook mooie en ontwapende momenten zijn. Het voortschrijdende en ingrijpende proces heb ik vertaald naar de klei. De mensen met de ziekte van Alzheimer kunnen vaak niet bij het eigen innerlijk. Wij als naaste kunnen onze geliefde familieleden en vrienden regelmatig ook niet bereiken. De roos heb ik gebruikt als metafoor om het mooie van de mens weer te geven. De roos is soms zichtbaar, soms niet. Dit omdat je je best moet doen om de mensen met de ziekte van Alzheimer te ontmoeten."

Expositie bezoeken en lezingen en/of workshops van Antonette van Beurden bijwonen? De expositie is te bezichtigen op woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00-16.00 uur. Buiten deze uren op afspraak. 

De lezing over het thema van het werk van Antoinette van Beurden is op zaterdag 16 november, aanvang 15.00 uur. De toegangsprijs is 5 euro.

De workshops zijn op zaterdag 9 november van 14.30 - 16.30 uur en op zaterdag 23 november van 14.30 - 16.30 uur. Kosten voor een workshop zijn 35 euro inclusief materialen.

Reserveren voor workshops en lezing via www.ludiek.nl. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden