Jongerendebat in raadszaal

Oud-Beijerland - Jongeren van scholen in Oud-Beijerland, Maassluis en Spijkenisse debatteren over stellingen rondom Jan Wolkers, de natuur en duurzaamheid. Het jongerendebat wordt op vrijdag 29 november in de Raadszaal van het gemeentehuis in Maassluis gehouden ter ere van Nederland Leest. Het publiek: een schare fans uit de Hoeksche Waard, leerlingen uit Maassluis en scholieren uit Spijkenisse. Iedereen is welkom.

Debatleider is Sytske van der Zweep van het Reviuscollege in Maassluis. Onder toeziend oog van burgemeester Edo de Haan van Maassluis en een driekoppige jury debatteren de jongeren over de verhalen van Wolkers, de natuur en duurzaamheid. De jongeren zullen in de professionele entourage van de raadszaal debatteren met elkaar.

Wat vinden de jongeren van Jan Wolkers? Hoe staan ze tegenover de natuur? Spreekt duurzaamheid hen aan? En hebben zij goede argumenten? Het zal erom spannen: wie krijgt gelijk?

Het jongerendebat wordt door de bibliotheken georganiseerd in het kader van Nederland Leest. Dit jaar staat daarin Jan Wolkers centraal met zijn verhalen over duurzaamheid en de natuur.

Jongerendebat | Vrijdag 29 november | aanvang 13.00 uur |  Raadszaal Gemeentehuis Maassluis | Koningshoek 93050 Maassluis  | toegang gratis

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden