GEEN WINNAAR BIJ 's-GRAVENDEEL - OUD-BEIJERLAND

's-Gravendeel - De toeschouwers op Sportpark de Trekdam kregen een leuke pot voetbal voorgeschoteld. Het tempo lag hoog en het spel golfde van het ene doel naar het andere. Maar hele echte grote kansen werden er niet gecreëerd. Zo was Maurits Kuiper de eerste speler die een kansje kreeg, Hij probeerde doelman Serhan Tenekecioglu in de korte hoek te verrassen, maar de doelman had niet er veel problemen mee. Een aanval aan de kant van Oud-Beijerland werd door Jan Jaspers overgeschoten. Zo deelden beide ploegen wat speldenprikjes aan elkaar uit.

Doelman Tenekecioglu had bij twee pogingen van Marco Kruijthof weinig moeite en aan de overzijde moest zijn collega Jordi Verkerk een knappe redding uitvoeren, nadat er door Oud-Beijerland geprofiteerd werd van een foutieve pass in de ’s-Gravendeelse defensie.

Zo leek het dat met 0-0 de kleedkamers opgezocht ging worden. Leek….. want luttele seconden voor het rustsignaal ging Oud-Beijerland met een voorsprong naar binnen. Een communicatiefout of een onoplettendheid bij ‘s-Gravendeel liet Marco van Daalen de 0-1 op het scorebord brengen.

Het was gelijk duidelijk dat ’s-Gravendeel in de beginfase van deel twee op zoek ging naar de gelijkmaker. Doelman Tenekegioclu had weinig moeite met een schotje van Marco Kruijthof, maar moest na een kwartier spelen wel de gang naar het net maken. Na een fraaie actie bracht Marco Kruijthof de bal bij de tweede paal. Jelle van der Starre stormde richting de bal en met zijn knie/dijbeen bracht hij beide ploegen weer op gelijke hoogte, 1-1.

Zowel ’s-Gravendeel als Oud-Beijerland wilden met winst van het veld stappen en zochten zodoende veelal de aanval. Een redding met de voeten van de Oud-Beijerlandse sluitpost behoedde de blauwhemden voor een achterstand.

Een vrije trap van Ilyas Edir verdween in de éénenzeventigste minuut over het ’s-Gravendeelse doel. Twee minuten hierna kwam ’s-Gravendeel op voorsprong. Het was Marco Kruijthof die invaller Sven Akkerman in staat stelde om vakkundig de bal achter Tenekegioglu te plaatsen, 2-1.

Aan Oud-Beijerlandse kant probeerde er men val alles aan om niet tegen het tweede verlies van dit seizoen op te lopen. Het was hangen en wurgen bij ’s-Gravendeel, maar het hield stand.

Maar net als in de eerste helft moest het in de slotfase een tegendoelpunt incasseren. Ook hier was er een invaller die een doelpunt op zijn naam mocht zetten. De boomlange Kenzo Sanches was het die de 2-2 eindstand op het scorebord zette.

Beide ploegen hebben niet echt veel aan deze uitslag. Oud-Beijerland blijft na deze laatste wedstrijd voor periode één nog wel koploper, maar het kan zijn dat Nieuwerkerk de lachende derde is. Zij hebben nog een inhaalwedstrijd tegoed tegen IJVV de Zwervers. Waarbij winst voor Nieuwerkerk, het doelsaldo beslissend kan zijn.

Zaterdag 16/11 speelt ’s-Gravendeel een wedstrijd om de Palace Casino Cup tegen Stellendam. Aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden