Sinterklaas heeft het weer druk de komende tijd. Zaterdag 16 en 23 november komt hij in veel dorpen aan. (archieffoto aankomst Zuid-Beijerland)
Sinterklaas heeft het weer druk de komende tijd. Zaterdag 16 en 23 november komt hij in veel dorpen aan. (archieffoto aankomst Zuid-Beijerland) (Foto: )

Sint en zijn Pieten komen naar de Hoeksche Waard

Of het nu vijf gemeentes zijn of inmiddels één, Sinterklaas en zijn Pieten slaan ook dit jaar de Hoeksche Waardse dorpen natuurlijk niet over. Het illustere gezelschap is onderweg.

Hoeksche Waard - Groot en vooral klein kijkt natuurlijk uit naar het moment waarop de kindervriend binnenvaart of rijdt. Dat gebeurt in de Hoeksche Waard op twee zaterdagen, 16 en 23 november. Zaterdag 16 november komt hij aan in Oud-Beijerland. Het feest rond de intocht bij de haven van 13.45 tot 15.45 uur. Daarna gaat iedereen naar het centrum. In het Oude Raadhuis is bovendien het Sinthuis. Iedere woensdag en zaterdag van 13:30 tot 16:30 kun je er heen, om te spelen, knutselen en de Sint en zijn pieten ontmoeten! In Numansdorp is er vanaf 13.15 uur feest (met muziek) aan de Dorpshaven. Aansluitend is er feest aan het Flohilplein met theater. In Puttershoek arriveert Sint rond 14.00 uur in de haven. Daarna is er een Pietenspeurtocht in het centrum. In Nieuw-Beijerland is de intocht vanaf 13.30 uur bij de haven. Later is er in het Dorpshuis feest. Kaartjes kosten 5 euro, via o.a. Haarwerkservice HW. En in het winkelcentrum van Zuid-Beijerland is Sint te bewonderen vanaf 13.30 uur. Daarna is er optocht en feest in de Eendrachtshoeve.

Zaterdag 23 november is de intocht in Klaaswaal, 's-Gravendeel, Strijen, Westmaas, Piershil, Heinenoord, Goudswaard en Maasdam. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden