Hoogste bedrag in 18 jaar voor Sophia. v.l.n.r. Jacqueline, Bets, Pauline Wielaard en Esther. (foto: Alie 't Hooft)
Hoogste bedrag in 18 jaar voor Sophia. v.l.n.r. Jacqueline, Bets, Pauline Wielaard en Esther. (foto: Alie 't Hooft) (Foto: )

Sophia blij met mooie gift Truckshow

Numansdorp - "Het is altijd weer spannend als familie Vogelaar en hun trouwe vrienden op bezoek komen met de opbrengst van de jaarlijkse Truckshow," vertelt Pauline Wielaard, Relatiebeheerder van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Zij spreekt uit ervaring, want voor de 18e keer steunt de organisatie van de Numansdorpse Truckshow het ziekenhuis met een mooi bedrag.

De Truckshow is ooit begonnen als een gezellige dag voor truckers onder elkaar. "Vanaf het derde jaar hielden we geld over van de show en we hoefden niet lang na te denken over een bestemming, het Sophia Kinderziekenhuis," vertelt Bets Vogelaar, "nooit hadden wij kunnen denken dat we dit jaar in jaar uit voor elkaar zouden krijgen." Het evenement rondom de Truckshow op de laatste zaterdag in augustus wordt elk jaar grootser qua deelnemers en publiek. Dit jaar hingen maar liefst 109 sponsorvlaggen te wapperen langs het terrein en zo'n 125 chauffeurs hadden een prima dag.

Al tijdens de laatste Truckshow is een bedrag van 20.000 euro ter beschikking gesteld voor een grote wens van het Sophia, een nieuwe speeltuin. Het moet een plek worden waar je als ouder en patiënt graag komt en waar zowel gezonde, zieke en gehandicapte kinderen leuk kunnen spelen. Er zijn inmiddels leuke toestellen besteld, zoals een gezinsschommel, een dubbele schommel met een leuk balanceertoestel en spelpanelen. Daarnaast komen er houten klim- en speeltoestellen om een echte speeltuin te realiseren.

Bets, Bas en Arie Vogelaar en hun medewerkers hebben dit jaar voor de rest van het bedrag weer mooie doelen gekozen. Evenals vorig jaar worden zeven buidelstoelen aangeschaft voor de intensive care. Ouders kunnen daar met hun ernstig zieke kind in een prettige relaxhouding zitten, om zoveel mogelijk binding en troost te hebben met elkaar. Daarnaast wordt de ouderkamer oncologie verbouwd en het meubilair aangepast, zodat meer ouderparen een prettige ruimte hebben om te verblijven. Regelmatig wordt ook een bedrag geschonken voor onderzoek. Zo gaan specialisten en wetenschappers hun krachten bundelen in het nieuwe expertisecentrum van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis om kinderen met een aandoening aan het hoofd, de hersenen en de zintuigen een optimaal niveau van functioneren te geven.

De hersenen zijn het meest complexe en tegelijkertijd het meest essentiële orgaan voor een goede ontwikkeling van een kind. Als belangrijk onderdeel van het Kinderhersencentrum wil men het "Sophia Kinderhersenlab" realiseren, waarin verschillende aandoeningen spelenderwijs getest en meten worden. Het Sophia Kinderhersencentrum zal in maart 2020 officieel geopend worden en wordt het eerste Kinderhersencentrum in Europa. In totaal kon familie Vogelaar dit jaar een cheque overhandigen van maar liefst 41.200 euro, waardoor voornoemde doelen gerealiseerd kunnen worden en een mooi bedrag geschonken kon worden voor het hersenlab.
(tekst: Alie 't Hooft) 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden