schaatsen in Dordrecht
schaatsen in Dordrecht (Foto: H. Zock)

Gratis clinics IJssport in Dordt op 17 november

Dordrecht - Maak kennis met de fantastische ijssporten die Dordrecht te bieden heeft.

Op de Optisport Sportboulevard Dordrecht kan er tijdens de openingsuren voor recreatief schaatsen de hele week worden geschaatst.
Op deze ijsbaan bieden de IJssport verenigingen wekelijks lessen aan tijdens hun verenigingsuren.
Graag willen Kunstrijvereniging De Drechtsteden (DDD), IJssportvereniging Alblasserwaard (IJA) en de IJshockeyschool van ProClass Lions kinderen kennis laten maken met de verschillende ijssporten. De trainers van de verenigingen zijn aanwezig voor de clinics.

Zij nodigen kinderen tussen de 4 en 10 jaar uit om kennis te komen maken met de ijssporten en deel te nemen aan gratis clinics. Op elke 3e zondag in de maand worden de gratis clinics aangeboden vanaf 9.30 uur. Op zondag 17 november wordt er gestart .

Je betaalt de entreeprijs, huurt eventueel schaatsen en dan kan je meedoen.
Bij aanmelding vooraf via de website van Dordt Sport ontvang je een leuke korting van
€ 3,00 op de entreeprijs.

De clinics zijn op 17 november, 15 december 2019 en 19 januari 2020.

Locatie: Sportboulevard Dordrecht, Fanny Blankers-Koenweg 10, 3318 AX Dordrecht.

Aanmelden voor de clinics kan op https://www.dordtsport.nl/sportagenda/gratis-jeugdclinics-ijssport-in-dordt-nov/

IJshockey
Ben je tussen de 4 en 10 jaar en wil je gewoon leren schaatsen of zelfs misschien echt gaan ijshockeyen? Dan is de ijshockeyschool van ProClass Lions de eerste stap. Er zijn een aantal basisvaardigheden, waar je op de ijshockeyschool naartoe werkt. Samen met alle andere kinderen doe je mee aan oefeningen en spelletjes op het ijs en wordt je steeds beter in het schaatsen. We kunnen je al leren schaatsen vanaf het moment je zelf nog graag met een stoeltje schaatst en je bent al welkom vanaf 4 jaar! De eerste 3x kun je GRATIS deelnemen!

Kunstschaatsen
Kunstrijvereniging De Drechtsteden (afgekort DDD) is een grote vereniging met een uitgebreid lesaanbod. Kom eens kijkje nemen op de ijsbaan en kom zelf schaatsen onder leiding van ervaren trainsters . Er is lesaanbod op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Voor alle leeftijden (vanaf 4 jaar) worden de lessen in kleine groepjes aangeboden. Je leert de basisvaardigheden van het schaatsen en de eerste beginselen van het kunstrijden. Instromen is op elk niveau en wekelijks mogelijk. Iedereen is welkom voor een gratis proefles,

Langebaan/shorttrack
Bij IJssportvereniging Alblasserwaard kunnen jongens en meisjes al vanaf 6 á 7 jaar terecht om te leren schaatsen, waarbij er veel aandacht is voor techniek, behendigheid en coördinatie. De trainingsgroepen zijn klein, waardoor de rijders veel persoonlijke aandacht krijgen. Zo leer je op jonge leeftijd al goede bochten rijden. En als je het leuk vindt kun je ook al snel aan wedstrijdjes meedoen tegen leeftijdgenootjes van andere verenigingen. De snelheid zal verder steeds meer gaan toenemen, tot je schuinhangend met één hand aan het ijs de bocht door snelt. De eerste 2 (proef)lessen mag je gratis meedoen!

Meer informatie op www.ijssportindordt.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden