Nieuwe komportalen gemeente Hoeksche Waard

Hoeksche Waard - Woensdagochtend 13 november zijn op enkele plekken in de Hoeksche Waard nieuwe komportalen geplaatst. Juist op deze locaties waren de oude toe aan vervanging. Eén van de vernieuwde komportalen is onthuld door wethouder Harry van Waveren op de Sportlaan in Maasdam.

Naast de Sportlaan zijn er nieuwe komportalen geplaatst op de Trambaan in Strijen, de Kraagweg in Zuid-Beijerland en op de Schenkeldijk ter hoogte van de Melkweg.

Waar in de toekomst een verlegging plaatsvindt van de komgrens, of waar komportalen toe zijn aan vervanging, verschijnen vanaf nu de komportalen nieuwe stijl.

Ontwerp

In het ontwerp voor het nieuwe komportaal is ervoor gekozen de herkenbare groene kleur van gemeente Hoeksche Waard toe te passen op het frame. De naam van de gemeente is niet meer terug te vinden onder de plaatsnaam. In plaats daarvan is bovenaan het gemeentelijke logo te zien. Verder is het ontwerp eenvoudig. Het heeft een duidelijke verkeersfunctie dat aangeeft of je in of uit de bebouwde kom bent.

Na de herindeling van de Hoeksche Waard tot 1 gemeente zijn aan het begin van 2019 alle gemeentenamen met stickers vervangen door de naam gemeente Hoeksche Waard. In totaal zijn toen 342 komborden aangepast.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden