Mannenensemble Laudate.
Mannenensemble Laudate. (Foto: Marcel de Wolff)

Zangavond "Laudate" in Dorpskerk Oud-Beijerland

Oud-Beijerland - Kijk ze eens staan, trots deel te mogen zijn van een nieuw ensemble. Mannen die van zingen houden, dat zie je er zo aan af. Ze willen zich graag aan het publiek laten horen en dat gaat gebeuren ! In de fraaie Dorpskerk van Oud-Beijerland is zaterdagavond 16 november een Zangavond met dit nieuwe Mannenensemble "Laudate" onder leiding van dirigent Adri Poortvliet.

Alex den Boer bespeelt het Van Oeckelenorgel en Renate Hooijer, dochter van Adri, laat zich horen met haar dwarsfluit. Adri Poortvliet begeleidt zijn mannen tijdens de avond zo nu en dan tevens op de piano. Poortvliet had al langer de wens een Mannenensemble te formeren. Vanaf januari 2019 is het Mannenensemble "Laudate" ontstaan. "Laudate" betekent: "Loof de Heer".
Het ensemble telt 15 leden, maar er is nog plaats voor 3 bassen, 1 eerste en 1 tweede tenor. Het repertoire bestaat voornamelijk uit geestelijke liederen, maar ook licht klassiek.

De mannen popelen om hun kunnen te laten horen en zingen voor het eerst in Oud-Beijerland. Adri en Alex zijn muzikale vrinden en hebben een mooi programma samengesteld waarin ook ruimte is voor samenzang. Er zijn koorblokken, afgewisseld met instrumentale bijdragen. Zoals 'Melodie in F' van Anton Rubinstein, voor orgel en fluit. En natuurlijk improviseert Alex den Boer en speelt hij bekende orgelwerken, o.a. van zijn overleden leermeester Herman van Vliet.

De aanvang is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is slechts 5 euro, jongeren tot 12 jaar gratis. Iedereen van harte welkom !

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden