Zet je licht aan, ook in de Hoeksche Waard

Mijnsheerenland - Op diverse fietspaden in de Hoeksche Waard, zie je de felgele letters : Zet je licht aan!  Toen Mariëlle van der Plaat, eigenaresse van de Peuterhoeve in Mijnsheerenland van de actie van de hoorde, is zij direct aan de slag gegaan. Samen met de oudste kinderen heeft zij de letters ZET JE LICHT AAN op het fietspad dat langs de Peuterhoeve loopt gespoten.

Bij de Peuterhoeve is er veel aandacht voor verkeersveiligheid. Kinderen en verkeer, is een kwetsbare combinatie, die extra aandacht nodig heeft. Bij de Peuterhoeve leren de kinderen op een speelse manier over de regels in het verkeer, waarbij ook de ouders betrokken worden. Mariëlle is ambassadeur van het Regionaal Ondersteuningsbureau Zuid-Holland (ROV-ZH). Het ROV-ZH zet communicatie en educatie in om te laten zien dat we veiliger onderweg kunnen zijn. Jaarlijks vallen er meer dan 5.500 ernstige verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. Dat zijn 15 mensen per dag die niet veilig op hun bestemming komen.

Veel ongelukken komen door menselijk gedrag. Bijvoorbeeld omdat we te hard rijden, afgeleid zijn, op onze smartphone kijken of het licht op onze fiets niet aan hebben. "Samen kunnen we dit onveilige gedrag veranderen", zegt Mariëlle. Met goede verlichting ben je zichtbaar voor het andere verkeer en neemt het risico dat je in het donker op de fiets wordt aangereden met 20% af. Ook gemeente Hoeksche Waard, politie en het Waterschap besteden aandacht aan de campagne. "We willen dat verkeersveilig gedrag de norm wordt. We maken een punt van nul: elk verkeersslachtoffer is er één teveel, dus zet je licht aan!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden