Leefstijlinterventie Hoeksche Waard

Klaaswaal – Steeds meer lezen we over hoe een gezonde leefstijl positief kan bijdragen aan onze gezondheid. Dit als preventie om de kans op aandoeningen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en chronische gewrichtsklachten, zoveel mogelijk te voorkomen.Zorggroep Hoeksewaard, een samenwerkingsverband van huisartsen in de regio, wil een gezonde leefstijl te stimuleren. Daarom start vanaf januari 2020 de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI).

Wat houdt het in?

De GLI is een leefstijlprogramma, gericht op het duurzaam veranderen van de leefstijl, door middel van aandacht voor voeding, bewegen, slaap, ontspanning en het voorkomen van stress. Het programma bestaat uit individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten en wordt begeleid door een gecertificeerd leefstijlcoach. De totale duur van het programma bedraagt twee jaar.

Voor wie?

De GLI wordt beschikbaar gesteld aan mensen met obesitas (BMI > 30) of aan mensen met overgewicht (BMI >25 en < 30) in combinatie met een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes type II en/of hart- en vaatziekten, artrose en/of slaapapneu.

Emilie de Boer, gecertificeerd leefstijlcoach, licht het initiatief toe: "Er is toenemende aandacht voor een gezonde leefstijl, dit maakt ons fitter en gezonder. Dat klinkt heel eenvoudig, maar keuzes maken voor gezond gedrag is best lastig. Daarom ben ik blij met de GLI: hierin hebben we 24 maanden de tijd om stap voor stap te werken aan een duurzame gezonde leefstijl."

De GLI valt in de basisverzekering en wordt vergoedt door de zorgverzekeraar (u betaalt geen eigen risico). De huisarts stelt altijd de diagnose, dus een verwijsbrief is noodzakelijk voor vergoeding.

Heeft u interesse in de GLI en wilt u meer weten? U bent van harte welkom op de voorlichtingsbijeenkomst op dinsdag 10 december, van 17.00 – 18.00 uur door Emilie de Boer. Graag aanmelden via info@zghw.nl of 06-83328893.  

Bij de Zorggroep Hoeksewaard, Claes Danckaertzstraat 6, 3286 AC in Klaaswaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden