Cultureel uitje Wellantleerlingen

Klaaswaal - De leerlingen van het Wellant College zijn voor het vak CKV (Cultureel Kunstzinnige Vorming) naar Rotterdam geweest, ze hadden een Culturele Dag Rotterdam. Als voorbereiding op deze dag werd er op school een filmpje getoond aan de leerlingen met de diverse onderdelen. Zo konden ze zich helemaal voorbereiden op die dag.

Met schone sokken en een lunchpakket in de tas gingen ze naar de diverse workshops, bij het Scapino Ballet; kregen ze een lesje "Iconen van de dans", de leerlingen gingen ervaren hoe dans is ontstaan en hoe dans door de jaren heen zich ontwikkeld had. Bij de Rotterdamse Schouwburg gingen ze zelf leren theater maken.

Ook werd de Markthal, het plafond is ontworpen door 2 kunstenaars uit Klaaswaal, Iris Roskam en Arno Coenen, en de kubuswoningen van Piet Blom bekeken. Twee groepen bezochten de overzichtstentoonstelling 'Couturissime' van Thierry Mugler, bijzondere creaties van autobanden tot veren, de leerlingen keken hun ogen uit! Van deze dag maken de leerlingen een verslag, dit was hun 2e PTA voor het vak CKV.

(tekst en foto: Hennie Hut, docent beeldende vorming en CKV)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden