Kerstconcert Senioren Orkest Hoeksche Waard in Open Waard

Oud-Beijerland - Op zaterdag 14 december zal het verzorgingscentrum De Open Waard omgetoverd zijn in een sprookjesachtige kerstsfeer en een vijftigtal muzikanten zitten achter hun feestelijk verlichte muziekstandaards om een fantastisch kerstconcert te geven, voor zowel de bewoners van dit verzorgingscentrum, maar ook voor de inwoners uit de Hoeksche Waard.

Het bestuur van het Senioren Orkest Hoeksche Waard heeft het plan opgevat om een gratis kerstconcert te geven in zorgcentrum de Open Waard, wat voor iedereen toegankelijk is. Tevens heeft het bestuur gemeend om met name die inwoners van de Hoeksche Waard, die in eenzaamheid leven uit te nodigen om dit concert bij te wonen. Het doel is om deze mensen uit hun isolement te halen.

Om deze groep van mensen te bereiken is de hulp ingeroepen van instellingen zoals, Stichting Welzijn Hoeksche Waard, Wijkteam Hoeksche Waard, De Zonnebloem, Humanitas en ZorgMies, immers zij kennen mogelijk de mensen die in eenzaamheid leven.
Daarnaast heeft ook de stichtingen "Achter de Plataan" en "Vier het Leven" hun medewerking toegezegd om mensen op te halen indien zij niet over vervoer beschikken of niet met het o.v. naar het concert kunnen komen.

Ook zijn alle kerken, alsmede de opvangcentra voor dak- en thuislozen in de Hoeksche Waard benaderd om mensen die in eenzaamheid leven, aan te moedigen om naar dit concert te gaan.

Om deze acties te ondersteunen zijn flyers gedrukt, die in kerken, in verenigings- en openbare gebouwen, in winkelcentra opgehangen worden.

Gezien de kosten van dit concert, alsmede de sociale doelstelling heeft de gemeente Hoeksche Waard een éénmalige subsidie toegekend, waardoor dit concert mogelijk werd.

Het programma bestaat uit bekende kerstliederen, die iedereen mee kan zingen. Natuurlijk ook de klassiekers onder de kerstmuziek en andere mooie kerstnummers zullen ten gehore gebracht worden, kortom een middag vullend programma voor ieder wat wils. Het orkest staat onder leiding van dirigent Karel van Dee.

Het concert is zaterdag 14 december in zorgcentrum Open Waard, Zoomwijckplein 11, Oud-Beijerland. Aanvang 14:00 uur. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden