Het Aristos Strijkkwartet speelt 12 december in Strijen. (foto: pr)
Het Aristos Strijkkwartet speelt 12 december in Strijen. (foto: pr) (Foto: )

Concert door Aristos strijkkwartet besluit seizoen Concertcommissie

Strijen - Het laatste concert van de serie 2019 van de Concertcommissie Hoeksche Waard is donderdag 12 december. De Concertcommissie heeft voor het afsluitende concert het beroemde Aristos strijkkwartet gecontracteerd.

Het kwartet bestaat uit Tommaso Fracaro, viool, Dmitry Ivanov, viool, Sylvain Dessane, altviool en Otto Bakker, cello. Het Aristos Kwartet werd in 2008 opgericht door Evelien Jaspers en cellist Otto Bakker. De huidige bezetting ontstond na de zomer van 2012 en werd gelijk internationaal, met tweede violist Dmitry Ivanov, geboren in Oezbekistan, en altviolist Sylvain Dessane, geboren en opgegroeid in Frankrijk. Sinds september 2015 volgt het Aristos Kwartet de tweejarige post-academische Voltijdopleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het kwartet volgde lessen bij Marc Danel en Stefan Metz. Ook volgden zij masterclasses van internationale gast-docenten zoals prof. Eberhard Feltz en Luc Marie Aguera.

In juni 2015 studeerde het Aristos Kwartet als eerste kwartet van Nederland succesvol af in de Master Strijkkwartet, een samenwerking tussen de NSKA en het conservatorium van Amsterdam. Het Aristos Kwartet nam deel aan cursussen in binnen- en buitenland, zoals de Internationales Sommerakademie in Nordhorn, Duitsland, de Zeister Muziekdagen, Delft Kamermuziekatelier, de Tiberius Week in Roemenië, het Orlando Festival, de International Quartet Academy van Cuarteto Casals in Spanje en de International Chamber Music Campus in Weikersheim, Duitsland. Belangrijke docenten waren o.a. Pavel Fischer en de leden van Cuarteto Casals, Cuarteto Quiroga en het Schumann Quartet.

Op het programma staan o.m. Strijkkwartet in C - Joseph Haydn, Quartettsatz in c opus posth. D 703 – Franz Schubert en het Strijkkwartet nr. 9 in Es opus 117 – Dmitri Shostakovitch.

Het concert is in de Gereformeerde kerk, Spui 12 en begint om 20.15 uur. Toegangsprijzen: € 15,00 (inclusief koffie/thee); studenten/scholieren: € 5,00. Kaartverkoop: Boekhandel Bruna, Molendijk 4, Oud-Beijerland en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl. Reserveringen: A. Stolk, tel. (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Gemeente Hoeksche Waard, Stichting Fonds voor Geld- en Effectenhandel, Subsidiefonds Streekcentrum Hoeksche Waard en Galerie De Opkamer.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden