Mario van der Linden, eigenaar van PLUS Schalkoord plaatst samen met Lion Bart Middelkoop de DE-punten inzamelbox.
Mario van der Linden, eigenaar van PLUS Schalkoord plaatst samen met Lion Bart Middelkoop de DE-punten inzamelbox. (Foto: B.Middelkoop)

Lions Club zamelt DE-punten in voor Voedselbank

Nieuw-Beijerland - Het is alweer acht jaar geleden dat enkele leden van Lionsclub Voorburg het initiatief namen om in december DE-waardepunten te verzamelen. Die koffiepunten werden ingewisseld voor pakken koffie voor de voedselbanken. Het initiatief werd snel overgenomen door de andere Lionsclubs in Nederland.
Vorig jaar konden de voedselbanken in totaal 130.000 pakken koffie in ontvangst nemen. Helaas leven nog veel te veel mensen in Nederland onder de armoedegrens. Onder geselecteerde gezinnen, huishoudens en alleenstaanden verspreidt de Voedselbank wekelijks voedselpakketten die meestal door producenten van levensmiddelen en grootwinkelbedrijven ter beschikking worden gesteld. Koffie bederft niet en wordt dus minder vaak ter beschikking gesteld.
“We zamelen daarom ook in Nieuw-Beijerland en omstreken DE-punten in. Douwe Egberts steunt deze actie en heeft opnieuw toegezegd alle donaties te verhogen en voor de distributie van de koffie te zorgen” laten de Lions weten. Wie waardepunten heeft kan ze in december inleveren bij de PLUS Schalkoord in Nieuw-Beijerland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden