De Hervormde kerk van Heinenoord was woensdag 4 december volledig bezet. De specifieke sfeer van een Evensong kwam in de fraaie oude kerk optimaal tot z'n recht. (tekst/foto: Conno Bochoven)
De Hervormde kerk van Heinenoord was woensdag 4 december volledig bezet. De specifieke sfeer van een Evensong kwam in de fraaie oude kerk optimaal tot z'n recht. (tekst/foto: Conno Bochoven) (Foto: )

Choral Evensong in advent brengt velen op de been

Hoeksche Waard/Heinenoord - Net als vorige jaren trekken de Choral Evensongs Hoeksche Waard in deze adventstijd veel publiek. Na Puttershoek was het woensdagavond 4 december opnieuw druk, dit keer in de nagenoeg geheel gevulde Hervormde kerk van Heinenoord.

Het Gorkum Boys Choir onder leiding van dirigent Jeroen Bal zong met overgave fraaie Engelse adventsmuziek. Het recept is eeuwenoud maar valt nog altijd bij velen in de smaak. Koorzang, samenzang, schriftlezingen en orgelspel (deze keer van het jonge orgeltalent Martien de Vos) geven deze avonden hun specifieke sfeer in de aanloop naar kerst. 'Het is verheugend dat zoveel mensen daar door aangetrokken worden', vond predikant Evert Agterhuis van de Hervormde gemeente van Heinenoord dan ook.

De serie van vier is op de helft, woensdag 11 december is de Laurentiuskerk van Mijnsheerenland aan de beurt, dan met de Cantorij van de TU Kampen, o.l.v. Sander van den Houten. En woensdag 18 december is de laatste, in de Dorpskerk van Westmaas, met een Kwartet o.l.v. José Marchal.

De aanvang van de avonden is steeds om 19.30 uur, de toegang vrij, maar er wordt wel gecollecteerd om de (aanzienlijke) kosten te kunnen dekken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden