Sint met loeiende sirenes naar CBS De Hoeksteen

Oud-Beijerland - De vrieskou maakte de straten glad; daardoor was het nog spannender hoe sinterklaas en zijn pieten dit jaar naar basisschool De Hoeksteen zouden komen. Na een hoop zingen en springen tegen de kou kwam het antwoord donderdag 5 december de hoek om gereden: sinterklaas en pieten kwamen met de brandweerauto.

Ta-tu-ta-tu-ta-tu-ta-tu. Juf Mira heeft net alle kinderen gevraagd om nog één keer te gaan zingen als er vanuit de Roerdompweg een sirene klinkt. Een grote brandweerauto rijdt met loeiende sirenes de Aalscholver in. Uit de ramen hangt aan elke kant een piet, druk zwaaiend naar alle kinderen. Ook achterop de ladders staan pieten – versierd met glitters op de lippen en wangen - enthousiast te zwaaien.

'Het is vreselijk glad'
Dat de straat nog spiegelglad is rond kwart voor negen merken de pieten snel. Bij het afstappen gaat er een op nette zwarte schoenen met leren zool bijna onderuit. "Het is vreselijk glad", zegt die geschrokken tegen de kinderen tijdens het uitdelen van de pepernoten. Ondanks die waarschuwing test een aantal leerlingen hoe ver ze kunnen glijden op hun schoenen.

De staf lag in de goot
Als sinterklaas uit de brandweerauto stapt, draagt hij zijn staf bij zich. He, die was toch kwijt? Sinterklaas geeft opheldering: "De brandweer heeft mijn staf vanochtend vroeg gevonden in de goot van een dak. Toen ze mijn staf terugbrachten, kregen we meteen een lift naar school, want door het zoeken naar de staf waren we nogal verlaat." Door een poesje dat zelf het dak niet meer af durfde, ging de brandweer het dak op en kwam toen de staf tegen.

Zonder valpartijen
Zijn rondje handjes geven aan de kinderen gaat bij sinterklaas zonder valpartijen en ook de pieten blijven overeind ondanks hun enthousiasme. Dan is het tijd om naar binnen te gaan en om de warmte op te zoeken. Alle kinderen naar hun klas; in afwachting van het moment om langs te gaan bij sinterklaas en de pieten in de gymzaal.

(tekst: Lindemarie Jongste) 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden