‘In de schaduw van kampioenen’: nieuw bomenboek van Arie Pieters


De legendarische 'Major Oak' in Sherwood Forest. Een ansichtkaart die rond 1890-1900 is vervaardigd.
De legendarische 'Major Oak' in Sherwood Forest. Een ansichtkaart die rond 1890-1900 is vervaardigd.

‘In de schaduw van kampioenen’: nieuw bomenboek van Arie Pieters

's-Gravendeel - 'In de schaduw van kampioenen' heet het nieuw(ste) bomenboek van Arie Pieters. In dit boek reizen we terug in de tijd en gaan we kijken hoe ondermeer onze grootouders en overgrootouders omgingen met imposante oude bomen, die wij nu het stempel 'monumentaal' zouden geven. We zien unieke, oude bomen in o.a. Nederland, Duitsland
en Engeland voorbijkomen.

Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame &promotie en freelance correspondent voor Het Kompas. Eerder schreef hij o.a. al boeken over de monumentale bomen in de Hoeksche Waard, plaatselijke en regionale historie en over de dagelijkse belevenissen van een familie zwarte kraaien.

In dit boek reizen we terug in de tijd en gaan we kijken hoe ondermeer onze grootouders en overgrootouders omgingen met imposante oude bomen, die wij nu het stempel 'monumentaal' zouden geven. Wij zien niet alleen unieke, oude bomen in Nederland voorbijkomen, maar ook in Engeland, Duitsland en België.

Het boek bevat zo'n 70, soms unieke historische foto's van 'kampioenbomen'. We brengen in dit boek ondermeer een bezoekje aan de legendarische 'Major Oak' in Sherwood Forest en aan de 'Etagelinde van Nuenen'. Een boom die al eeuwenoud was toen Vincent van Gogh in deze plaats woonde.

'In de schaduw van kampioenen' (95 pagina's, ISBN: 9789463986304) is gepubliceerd via het self- publishing platform Mijnbestseller.nl. Het boek is onder andere te koop via de webwinkel van Mijnbestseller: www.mijnbestseller.nl. Prijs: €14,00. Verder is het uiteraard ook te koop/te bestellen bij alle regionale boekwinkels.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden