Aanval Apollo: Jim wordt aangespeeld door Noah.
Aanval Apollo: Jim wordt aangespeeld door Noah. (Foto: Brian)

Apollo begint het nieuwe jaar met een overwinning

Numansdorp - Volleybalclub Apollo begint het nieuwe jaar met een overwinning. Zaterdag 11 januari speelden de heren van Apollo thuis tegen de Burgst uit Breda. De selectie van Apollo bestond uit Micha, Noah, Quicent, Kevin, Robbert, Paul, Jim, Kay en coaches Lennard en Brian.

De uitwedstrijd in de eerste helft van het seizoen was net met 2-3 gewonnen door Apollo. De eerste set ging het lang gelijk op, maar Apollo voerde de service druk op en won met 25-21. In de tweede set was Apollo slordig met de aanval. Er werden teveel fouten gemaakt en daarvan profiteerde de Burgst. Deze set was voor de uit partij, 22-25.

De derde set was Apollo op stoom gekomen. De verdediging stond goed. Zo kom Apollo de rallies overnemen en afmaken in de aanval. Spelverdeler Noah de Jong kan jeugdspeler Jim van der Voorden steeds vinden op de midden positie en samen speelden ze een paar leuke variaties in de aanval. Deze set ging met 25-15 naar de thuisploeg.

De vierde set werden de supporters op de tribune getrakteerd op een spannende set. Apollo leek de set uit handen te geven. De Burgst kreeg op 22-24 twee setpunten. Apollo bleef vechten en kwam terug tot 24-24.

Jeugdspeler Paul Hoogendoorn werd telkens gewisseld om in de verdediging in te vallen en op 25-25 mocht hij gaan serveren. Ook nu serveerde hij twee keer met hoge druk waardoor Apollo de tegenaanval kon maken en won met 27-25. Hiermee was de eerste 3-1 overwinning van de tweede helft een feit.

Zaterdag  18 januari speelt Apollo in Papendrecht tegen Flits.

(tekst: Lennard de Jong)  

Meer berichten