Foto:

Actief College presenteert profielwerkstukken

Oud-Beijerland - Donderdag 9 januari was een belangrijke dag op het Actief College. De profielwerkstukken werden gepresenteerd, een verplicht onderdeel van het landelijk eindexamen voor leerlingen van de gemengde en theoretische leerweg. Leerlingen hebben een onderzoek gedaan naar iets wat binnen hun profiel ligt.
De meest uiteenlopende onderwerpen kwamen aan bod: het maken van een vegetarisch kookboek, Japans koken, een afgekeurde auto zo opknappen dat deze weer een APK-keuring doorstaat, het ontwerpen en maken van een drift-trike. Er werd zelfs een heuse demonstratie gegeven: hoe maak je van eetbare producten maskers?

Naast veelal praktische uitwerkingen, waren er ook klassieke werkstukken te bewonderen met daarin bijzondere onderwerpen: hoe werkt een pacemaker, is er buitenaards leven? Elke leerling van de gemengde of theoretische leerweg heeft er de afgelopen maanden zo'n twintig uren werk in zitten. Op donderdagmiddag hebben de leerlingen op een markt hun werk tentoongesteld. Tijdens deze presentaties hebben belangstellende ouders, opa's en oma's en docenten hun werk kunnen bewonderen.

Een aantal van de ontwerpen zal te zien zijn op de open dag op vrijdag 31 januari. Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur aan de Koninginneweg 126 in Oud-Beijerland.
(tekst: Krista Heshof, docente Nederlands)

Meer berichten